Peste 900 de persoane din județ, aflate în situații dificile, primesc alimente în cadrul campaniei „Colecta Națională de Alimente”. Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, cu sprijinul celor peste 90 de voluntari, a colectat aproximativ nouă tone de alimente de bază, în cadrul Campaniei ”Colecta Națională de Alimente”, pe care a coordonat-o la nivelul județului Suceava, acestea fiind sortate și distribuite unui număr de peste 900 de persoane aflate în situații de dificultate.
Campania „Colecta Națională de Alimente” a avut loc în perioada 15-17 decembrie 2023 și a vizat implicarea comunității în acte de solidaritate prin achiziționarea și donarea de alimente neperisabile la oricare dintre cele 10 magazine Penny, Lidl și Auchan participante, din Suceava.
Echipa Asociației Institutul Bucovina și peste cei 90 de voluntari au fost mobilizați, timp de trei zile, pentru a oferi sprijin și îndrumare celor dornici să se alăture acestui gest altruist.
După această perioadă, în săptămâna 18-22 decembrie 2023, au loc sortarea și distribuirea pachetelor cu alimente de bază persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate. Pachetele realizate cu ajutorul voluntarilor constau în alimente de bază, donate de suceveni, printre care: făină, paste, zahăr, orez, ulei, fasole, conserve, cozonac, ciocolata, biscuiți, apă, suc, cafea, ceai, dar și altele.
Împreună cu cei peste 90 de voluntari, Asociația Institutul Bucovina dăruiește bunicilor, copiilor și tinerilor aflați în situații de risc, în preajma sărbătorilor de iarnă, nu mai puțin de 900 de pachete către Căminul de persoane vârstnice Solca, Centrul rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice Dolhasca, Așezământul „Acoperământul Maicii Domnului” Bogdănești, Asociația Sindrom Down Suceava, Asociația RYMA, Asociația Teona Ariana, Asociația Sfântul „Ioan cel Nou” Suceava, Asociația Luceafărul din Piatra Neamț, Biserica „Sfântul Ilie” – Suha, Mălini, ROUA Info HUB – Casa mamelor din Ucraina, Clubul Împreună Suceava, sprijinind totodată 40 de cazuri individuale, vârstnici și alte persoane vulnerabile.
Această campanie s-a desfășurat, la nivelul județului Suceava, în strânsă colaborare cu Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR,în calitate de inițiator și coordonator, și cuBanca Regională pentru Alimente Roman, în calitate de coordonator regional, la nivelul județelor Neamț, Bacău, Suceava, Botoșani și Iași. ”Colecta Națională de Alimente” nu este doar o campanie, ci și o poveste despre solidaritate și generozitate, iar fiecare aliment donat devine un simbol al speranței pentru cei mai vulnerabili din comunitate.
„Ne exprimăm recunoștința față de voluntarii noștri, elevi și studenți de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Economic <Dimitrie Cantemir> Suceava, Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava, Colegiul de Artă <Ciprian Porumbescu> Suceava, Colegiul Național <Mihai Eminescu> Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Asociația RYMA și Asociația Teona Ariana”, a transmis Petru-Vasile Gafiuc, președinte al Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.