Clubul Rotary Fălticeni a demarat în această lună proiectul districtual „Educație pentru noua generație”, realizat în colaborare cu Rotary District 2241 România și Republica Moldova și cu o serie de parteneri locali. Proiectul se adresează copiilor și profesorilor din mediul rural și are ca obiectiv dezvoltarea educațională și culturală a copiilor, în special a celor cu o situație social defavorizată.
În cadrul proiectului Clubului Rotary Fălticeni sunt prevăzute 4 tipuri de activități vizând: Educația financiară, Cursuri de prim ajutor și evacuare în caz de urgență, Educație privind Diversitatea și Echitatea și Educație pentru Protecția mediului înconjurător, prin intermediul cărora beneficiarii vor afla lucruri noi, menite să-i dezvolte în plan personal și/sau profesional. Școlile partenere sunt: Școala Gimnazială „Constantin Blănaru” Cornu Luncii și Școala Gimnazială Băișești.
Clubul Rotary Fălticeni a desfășurat săptămâna trecută prima activitate în cadrul proiectului „Educație pentru noua generație”. Copiii au avut parte de o activitate de educație financiară susținută de directorul agenției BRD Fălticeni, Gheorghe Bîrsanu. Participanții au aflat lucruri interesante despre noțiunea de buget, în special bugetul personal, identificând totodată modalități prin care pot dobândi venituri, dar și riscurile legate de cheltuielile aferente unui comportament lipsit de responsabilitate. În cadrul discuțiilor copiii au înțeles care este valoarea investiției, costurile materiilor prime și ce reprezintă profitul, cum poate fi acesta obținut și valorificat.
În continuarea acestei activități, elevii de la cele două școli gimnaziale partenere din Cornu Luncii și Băișești au realizat obiecte decorative, pe care le-au valorificat în scop caritabil la cele două târguri de Crăciun. Duminică, 17 decembrie, a avut loc Târgul de Crăciun organizat de elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Blănaru” Cornu Luncii, urmând ca miercuri, 20 decembrie, să fie organizat și la Școala Gimnazială Băișești un eveniment similar. În cadrul acestor târguri au fost și vor fi oferite participanților produse manufacturate,pentru obținerea lor urmând a fi făcute donații. Sumele obținute vor fi donate către un coleg de-al lor aflat într-o situație specială sau către alte persoane din comunitate.
Pe parcursul activităților, elevii din cele două școli au beneficiat și de întâlnirea cu membri ai INTERACT Fălticeni, care le-au vorbit despre importanța voluntariatul și a implicării în a-i ajuta pe cei de lângă tine, aflați în nevoie, dar și despre bucuria dezvoltării personale, alături de tineri activi și responsabili.
Următoarea acțiune se va derula în luna ianuarie 2024, elevii din cele două școli urmând să participe la un Curs de acordare a primului ajutor organizat cu sprijinul specialiștilor din cadrul SMURD Suceava.