”De la furcă la furculiță”. Acesta este conceptul după care se ghidează un afacerist local, care a pus în practică un concept unitar prin care vrea ca produsele care pleacă din ferma sa de animale să ajungă pe mesele oamenilor într-un timp cât mai scurt, iar în felul acesta să fie și proaspete. Firma Agroline a deschis sâmbătă, în centrul orașului Cajvana, al doilea punct de lucru care unește două chestiuni în una singură. În spațiul amenajat la Cajvana funcționează atât un magazin, cât și un restaurant. Avantajul este că orice client care vrea să-i fie pregătită o anumită bucată de carne proaspătă poate cere angajaților firmei Agroline acest lucru.
În magazinul de desfacere se găsește carne de la propria fermă, carne de porc, vită sau oaie, dar și preparate produse în carmangeria proprie. Și pentru ca totul să fie cât mai atractiv, proprietarul firmei Agroline a încheiat și parteneriate cu firme care fac importuri de produse din Italia și Grecia. Așa se face că în afara produselor autohtone, de la Cajvana se poate cumpăra ulei de măsline, brânză feta, măsline, paste sau alte bunătăți specifice celor două țări amintite.
Investiția de la Cajvana a depășit 100.000 de euro, iar programul de funcționare este zilnic între orele 8.00-19.00. Magazinul și restaurantul sunt deservite de șase persoane, din care două sunt bucătăresele din mâna cărora pleacă mâncarea proaspătă care se poate servi fie la fața locului, fie poate fi trimisă la domiciliul clientului prin sistemul de livrare deja funcțional.
Acest al doilea punct de lucru vine după ce primul care funcționează deja la Rădăuți s-a dovedit un real succes. Practic, este un concept care în Occident este viabil de ani buni și care, în mod firesc, ar trebui să se dovedească extrem de practic și la noi deoarece se elimină intermediarii și ce ajunge pe mesele consumatorilor vine pe un lanț direct, care înseamnă fermă, abator, unitatea de procesare și în final în galantar.