miercuri, 13 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 293 (8517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,736 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De ce este important să ne prezentăm cu copilul la medicul pediatru

Vizitele periodice la medicul pediatru sunt momentele în care primim vești despre sănătatea pruncului, despre cum se dezvoltă, dacă a mai luat în greutate.

De asemenea, sunt verificate aspecte precum înălțimea, circumferința capului, date despre vaccinuri, toate acestea și multe altele, pentru a se asigura o dezvoltare normală a corpului. În cele ce urmează vom prezenta de ce este important să ne prezentăm la medicul pediatru cu copilașii, cât se poate de frecvent sau la nevoie.

 

Cât de des ducem copiii la pediatru?

Odată cu venirea micului prichindel în viața unei mămici, lucrurile se pot schimba radical. Cel mai important lucru este că avem mereu la dispoziție medici specializați care ne pot sprijini în acest parcurs minunat.

Așadar, primul consult la medicul pediatru se recomandă să se efectueze la vârsta de 2 săptămâni. Mai apoi, acest consult se va efectua lunar până ce copilul va împlini un an. După ce copilul face un an, controalele medicale încep să se rărească, recomandarea fiind o vizită o dată la 3 luni, iar după vârsta de un an și jumătate, o dată la fiecare 6 luni, până la 6 ani.

După această vârstă, un alt control se face la 8 ani, următorul la 10 ani. Controalele medicale pot fi mai dese dacă este nevoie sau dacă medicul pediatru recomandă acest lucru.

Pe lângă acestea, medicul îi examinează organele interne (inimă, plămâni, rinichi, ficat, coloană vertebrală, gât, ochi, urechi, dantură) și îi verifică abilitățile motorii (achizițiile dobândite de copil în funcție de etapa de vârstă).

 

Monitorizarea dezvoltării

Pediatrul poate urmări creșterea și dezvoltarea copilului în diferite etape ale vieții sale. Acest lucru poate ajuta la identificarea unor eventuale probleme pentru a putea preveni și interveni din timp.

 

Vaccinările și imunizările

Pediatrul este cel mai bine informat cu privire la programul de vaccinare recomandat pentru copii. Vizitele regulate permit menținerea acestui program, asigurând protecția împotriva bolilor grave

 

Prevenirea și depistarea bolilor

Vizitele regulate oferă oportunitatea de a identifica în stadii incipiente, eventuale afecțiuni sau probleme de sănătate, permițând intervenția precoce și prevenind evoluția acestora către stadii mai grave

 

Consilierea și ghidarea părinților

Un medic pediatru poate oferi sfaturi și informații utile despre nutriție, rutine de somn, dezvoltarea emoțională și comportamentală a copilului, oferind părinților sprijin și înțelegere în îngrijirea și educarea copilului

 

Educația în sănătate

Pediatrul poate educa părinții și copiii în ceea ce privește obiceiurile sănătoase de viață, cum ar fi igiena personală, nutriția și exercițiile fizice

 

Creșterea legăturii cu medicul

Vizitele regulate la pediatru contribuie la stabilirea unei relații de încredere între copil, părinte și medic, făcându-i pe copii să se simtă mai confortabil în ceea ce privește vizitele la medic în viitor.

 

Evaluarea psihologică și emoțională

Pediatrul poate evalua starea de sănătate mentală și emoțională a copilului și poate oferi sfaturi sau recomandări în cazul unor probleme.

Vizitele regulate la pediatru sunt fundamentale pentru a asigura sănătatea și dezvoltarea optimă a copiilor. Aceste întâlniri periodice reprezintă o oportunitate esențială de a monitoriza evoluția sănătății și a creșterii copiilor, oferind un cadru propice pentru identificarea timpurie a oricăror probleme sau afecțiuni.

Prin intermediul acestor vizite, pediatrul poate evalua parametrii vitali, cum ar fi creșterea în greutate și înălțime, dezvoltarea motorie și cognitivă, precum și starea generală de sănătate.

De asemenea, vizitele regulate la pediatru sunt cruciale pentru menținerea programului de vaccinare recomandat, asigurând protecția împotriva bolilor grave. Prin consiliere și educație, pediatrul poate oferi sfaturi esențiale privind nutriția, igiena și stilul de viață sănătos, contribuind astfel la formarea unor obiceiuri sănătoase pentru copilași.

În cele din urmă, putem înțelege cu adevărat că vizitele la medic nu trebuie să fie o corvoadă, ci o bucurie și un prilej pentru a-i oferi copilului toată grija de care are nevoie în cei mai importanți ani din viață.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce este important să ne prezentăm cu copilul la medicul pediatru.
 Vizualizări articol: 2947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De ce este important să ne prezentăm cu copilul la medicul pediatru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei