Activitățile incluse în derularea proiectului intitulat ”Suport instituțional pentru dezvoltarea competențelor psihopedagogice, de cercetare și promovarea sănătății mintale (SIDCPCPSM)” au demarat în luna aprilie a acestui an și se vor încheia în cursul lunii decembrie, scopul principal al implementării proiectului fiind dezvoltarea competențelor psihopedagogice ale cadrelor didactice prin dezvoltare personală, a abilităților de relaționare pozitivă promovării sănătății mintale, precum și perfecționarea continuă a personalului didactic și a studenților doctoranzi în direcția creșterii sensibilității etice în actul cercetării științifice și integrității academice.
În cadrul activităților acestui proiect coordonat de către prof. univ. dr. habil. Bogdan Popoveniuc, activități de care beneficiază profesori, cercetători și doctoranzi de la facultățile universității sucevene, un prim obiectiv îl reprezintă dezvoltarea competențelor psihopedagogice și promovarea sănătății mintale a cadrelor didactice prin traininguri de dezvoltare personală și a capacității de comunicare în direcția promovării abordărilor centrate pe student, în special prin optimizarea capacității de relaționare pozitivă și eficiență, în direcția cultivării stimei de sine.
Un astfel de training a fost organizat în cadrul proiectului și pentru cadrele didactice de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, eveniment organizat în cadrul Centrului de Pregătire și Formare Continuă al USV de la Vatra Dornei. Tema întâlnirii a fost „Training de antrenare a cadrelor didactice pentru dezvoltarea stimei de sine, auto-eficacității la studenții în vederea promovării stării de bine în rândul acestora - performanță și motivație în context academic.”
Acesta a fost ultimul training din seria începută acum doi ani, prin care toți profesorii de la cele 11 Facultăți din cadrul USV au avut posibilitatea de a participa la aceste cursuri pentru dezvoltarea competențelor psihopedagogice în direcția promovării abordărilor centrate pe student, în special prin optimizarea capacității de relaționare pozitivă și eficientă în direcția cultivării stimei de sine, creșterii încrederii și motivării în rândul studenților.
Echipa care a conceput și implementat programul de training fost formată din cadre didactice și psihologi ai Universității „Ștefan cel Mare” din cadrul Facultății de Științe ale Educației, între care Adina Colomeischi, Ionela Bogdan, Alina Ionescu Corbu, Andreea Ursu și Diana Duca, dar și Maria Irimciuc de la Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră.