Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 287 (8511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Ediția a XVII-a

„Deschide ochii, deschide inima”, un spectacol emoționant, la Teatrul „Matei Vișniec”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un spectacol emoționant, „Deschide ochii, deschide inima”, ediția a XVII-a, a avut loc luni, 4 decembrie 2023, pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava, organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Evenimentul a deschis Săptămâna (Diz)Abilității, care va continua cu expoziții de produse lucrate manual în atelierele de ergoterapie ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, în incinta Iulius Mall, parter, în perioada 5-8 decembrie 2023.

Pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava a urcat mai întâipoetul Sebastian Crăciun, de la Asociația „Freamăt de Speranță” din Câmpulung Moldovenesc, care a avut un dialog cu publicul.

„Sebastian Crăciun este un tânăr deosebit de implicat, el însuși demontând toate preconcepțiile despre persoanele cu dizabilități. Sebastian Crăciun, de la Asociația <Freamăt de Speranță> din Câmpulung Moldovenesc, care ne-a fost alături aproape în toate edițiile campaniei și care, în prezent, este student la Facultatea de Psihologie de la Universitatea <Petre Andrei> din Iași, ne-a dovedit de fiecare dată că nu există <imposibil> atunci când ai alături oameni dedicați, chiar dacă drumul spre succes al unei persoane cu dizabilități este mult mai greu și plin de provocări. În acest sens, mama lui Sebi, doamna Anca Crăciun, merită toate aprecierile noastre”, au spus reprezentanții DGASPC Suceava.

Pe scenă a evoluat și Corul „Speranța” al persoanelor cu dizabilități din sistemul de protecție, dirijor Lucian Afilipoaie, care a avut, în ultimii ani, un adevărat succes pentru calitatea pieselor interpretate și talentul artistic al beneficiarilor DGASPC. Spectacolul a continuat cuTeatrul de Păpuși „Licuricii lui Herbert”, în care actorii principali au fost persoane cu dizabilități de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică.

 

  • Expoziții la Iulius Mall, în perioada 5-8 decembrie

Evenimentul a fost prezentat de Manuela Pentiuc. Publicul a putut să admire și expoziția cu produse lucrate manual, în atelierele de ergoterapie, amenajată în foaierul teatrului. În perioada 5-8 decembrie, cu sprijinul conducerii Iulius Mall Suceava, în fiecare zi sunt amenajate expoziții la parterul centrului comercial  cu produse lucrate de beneficiarii DGASPC Suceava, cu sprijinul personalului care lucrează cu ei, pentru a face un remember al evenimentului de luni. „Beneficiarii serviciilor noastre s-au pregătit de fiecare dată de-a lungul unui întreg an cu produse realizate cu mare drag în atelierele noastre, chiar de către ei și cu speranța că munca lor va fi apreciată și valorificată. Le mulțumim tuturor partenerilor care ne-au fost și ne sunt alături de fiecare dată, oferind recunoaștere persoanelor cu dizabilități, creând împreună magia unor momente cu adevărat speciale”, a transmis echipa de organizare a evenimentului „Deschide ochii, deschide inima”, din care a făcut parte și Laura Bocăneț.

În fiecare an, pentru a marca importanța zilei de 3 decembrie, Ziua Persoanelor cu Dizabilități, copii și adulți cu dizabilități de la DGASPC Suceava au urcat pe scenă, au cântat, au dansat, au recitat poezii, iar în spatele unei apariții de câteva minute au stat, de fiecare dată, ore de repetiții și dorința de a scoate la suprafață abilitatea din dizabilitate. „Fără voința și puterea acestor persoane care își doresc să fie valorizate, văzute și apreciate, ca orice ființă umană, și fără munca specialiștilor din centre care i-au încurajat și cu care au realizat lucruri deosebite, nu am fi reușit să facem ca acest eveniment să fie atât de așteptat și pregătit cu luni de zile înainte”, a declarat directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Deschide ochii, deschide inima”, un spectacol emoționant, la Teatrul „Matei Vișniec”.
 Vizualizări articol: 388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Deschide ochii, deschide inima”, un spectacol emoționant, la Teatrul „Matei Vișniec”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei