luni, 4 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 285 (8509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Cum să evităm pierderile inutile de energie

Persoanele cu o energie echilibrată au un instinct sănătos de autoconservare. Când acest instinct este puternic, practic, ne menținem sănătatea psihică și fizică. Nu suntem tentați să consumăm alimente care ne-ar putea afecta și îmbolnăvi. Nu stabilim și nu menținem legături sociale cu oamenii care ne tulbură liniștea și buna dispoziție. Nu trăim în locuri cu energie negativă, ci devenim repede conștienți de ele și le evităm.

Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi sunt atât de blocați, încât intuiția noastră pur și simplu nu mai funcționează. Nu ne mai ascultăm sau nu mai respectăm ce ne spune instinctul de autoconservare. Ca rezultat, le permitem altor persoane să ne distrugă echilibrul mental și emoțional; ne permitem să avem o alimentație care efectiv ne ucide fizic. Atunci când suntem deconectați de la intuiția noastră, nu mai știm ce înseamnă moderația pentru noi. Prin urmare, mâncăm și bem în exces. Încetăm să mai fim selectivi cu alimentele pe care alegem să le introducem în stomac, la fel cum încetăm să mai fim selectivi cu oamenii cărora le permitem să se apropie de noi.

Mai întâi de toate, vă sugerăm să vă reduceți pierderile de energie, evitând evenimentele inutile. Dac-ar fi să măsurăm cât de mult din forța noastră vitală s-a consumat prin participarea la petreceri inutile și la discuții fără conținut, ne-am întreba: „De ce fac asta?” Ne risipim de bunăvoie energia pe lucruri inutile și lipsite de conținut, când, în schimb, această energie ar putea fi folosită pentru a purta o conversație cu un prieten apropiat sau a ne bucura de o carte bună ori de o plimbare prin natură.

Pentru a ne păstra energia, evităm interacțiunea cu grupuri mari de oameni și încercăm, în schimb, să ne întâlnim cu grupuri mai mici. Foarte mulți oameni se duc la petrecere după petrecere, fără să țină cont dacă asta le face bine sau nu. Oamenii au tendința să-și consume mai tot timpul liber vorbind despre nimic. Se întâlnesc cu persoane care, de fapt, nu-i interesează; pierd o cantitate enormă din energia lor prețioasă, reducându-și nivelul de conștiință.

Ar trebui să începem să evităm aglomerația și, în loc, să stăm mai mult cu un grup de oameni care gândesc la fel ca tine, cu care ești pe aceeași „lungime de undă”. Făcând asta, nu doar că ne vom păstra energia, dar o vom și amplifica. Să ținem cont de faptul că poate nu întâlnim întâmplător oameni în viață. Unii ar putea intra în viața ta pentru o zi; alții s-ar putea să stea puțin mai mult. Dacă suntem norocoși, câțiva oameni speciali vor menține o legătură adevărată cu noi, pe tot parcursul călătoriei noastre prin viață. Să nu ne așteptăm ca diverși oameni să ne urmeze prin toate ciclurile vieții și să nu ne cheltuim energia emoțională încercând să rămânem în legătură cu ei, dacă nu mai suntem pe aceeași lungime de undă. Putem ori să acceptăm diferențele dintre noi și să nu mai sperăm la o veche legătură, ori să trecem mai departe.

Ne uităm în jurul nostru, verificăm agenda telefonică și încercăm să distingem cine ne îmbogățește viața și cine ne pune pe umeri poveri care ne golesc de energie. Odată ce ne este clar de cine ar trebui să ne distanțăm, ar trebui s-o facem. Le mulțumim în minte pentru că au fost parte din viața noastră și apoi îi eliberăm și ne eliberăm de ei. Desigur, există persoane in viața noastră față de care avem o anumită datorie – părinții, de exemplu. Deși poate fi dificil, este extrem de important să-i iubim necondiționat pe cei care ne-au dat viață, să ne abținem de la a emite judecăți asupra acțiunilor lor din trecut sau asupra obiceiurilor lor caracteristice. Să ne amintim că și ei învață încă.

Odată ce am învățat să vedem fiecare acțiune prin prisma risipei de energie, ne vom da seama cât de multă am pierdut în trecut pentru nimic. Asta ne va ajuta, de asemenea, să stabilim ce este mai important în viața noastră și ce e secundar. Acest nivel de conștientizare ne va asigura, în același timp, o ancorare mai bună în realitate.

Pentru a reuși să stabilim care este cel mai important lucru în viața noastră, putem să practicăm următorul exercițiu de respirație.

Găsim un loc liniștit și calm. Ne așezăm confortabil și așteptăm până când respirația ne devine calmă și relaxată. Inspirăm și ne punem întrebarea: „Care este cel mai important lucru din viața mea?” Expirăm și ne punem întrebarea: „Care este cel mai important lucru din viața mea?”

Respirăm, pur și simplu, în acest fel, punând întrebarea atât pe inspirație, cât și pe expirație, pentru aproximativ trei minute. Vom vedea că totul va deveni foarte clar și ordonat.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să evităm pierderile inutile de energie.
 Vizualizări articol: 4677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 19 voturi
Cum să evităm pierderile inutile de energie5.0519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei