Doi bărbați din Moldovița care au fost prinși după ce au braconat și tranșat o căprioară în masivul Rarău au scăpat basma curată ca urmare a intervenirii prescripției faptei penale. Aurel Irimciuc și Aurelian Hapurneac au fost puși sub acuzare în luna decembrie a anului 2016, dar procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc le-a luat patru ani pentru a trimite dosarul în instanță. Și la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc procesul a mers în pas de melc, iar soluția s-a dat în luna mai a acestui an. Cum faptele erau foarte vechi, era evident că singura soluție care putea fi dictată era cea de încetare a procesului ca urmare a prescripției faptelor de care erau acuzați Irimciuc și Hapurneac.
Cei doi au fost depistați de o patrulă a jandarmilor din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc care se afla în misiune în zona Izvorul Pojorâtei - Giumalău. La un moment dat cei aflaţi în patrulare au observat un autoturism marca Ford Focus parcat în preajma drumului forestier, existând suspiciunea implicării acestuia într-o faptă de braconaj cinegetic. În scurt timp, la marginea pădurii au apărut doi bărbaţi care transportau fiecare câte un rucsac şi se îndreptau către autoturism, având asupra lor o armă de vânătoare. La vederea jandarmilor, cei doi suspecţi au abandonat rucsacurile şi au fugit în pădure, fără a ţine cont de somaţiile celor în uniformă. Având în vedere terenul accidentat, s-a luat decizia suplimentării numărului de jandarmi porniţi în urmărirea celor doi suspecţi, iar la scurt timp unul din fugari a fost prins în apropierea unei cabane forestiere, în zona Pârâului Colbu. El a fost identificat ca fiind Aurel Irimciuc, la acea vreme în vârstă de 38 de ani, din comuna Moldoviţa. Acesta a fost predat poliţiştilor, celălalt suspect reuşind să fugă. Nu a trecut foarte mult timp și a fost identificat și cel de al doilea suspect în persoana lui Aurelian Hapurneac, în vârstă de 43 de ani la vremea actului de braconaj.
Polițiștii care au efectuat cercetarea la locul faptei au ridicat cele două rucsacuri ce conţineau carne şi le-au analizat împreună cu celelalte resturi aflate în locul în care a fost capturat animalul, fiind găsite şi două cuţite pe care suspecţii le-au folosit la tranşarea lui. Cu ajutorul unui medic veterinar s-a stabilit provenienţa cărnii din cele două rucsacuri, şi anume din tranşarea unei căprioare, prejudiciul fiind de 6.000 de lei.