Un caz de agresiune sexuală în familie înfiorător, greu de comparat cu alte grozăvii care s-au mai petrecut până acum prin județul Suceava, a dus la condamnarea unei femei la 7 ani de închisoare. Aceasta a fost găsită vinovată de viol și exploatare prin cerșetorie, victimele din dosar fiind propriii copii, un băiat în vârstă de 5 ani și o fată de 9 ani.
Inculpata, Sanda D., în vârstă de 32 de ani (nu îi precizăm identitatea completă pentru protejarea copiilor) este în arest de pe 8 iunie, când procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au adunat suficient probatoriu pentru a solicita arestarea preventivă a inculpatei.
Faptele imputate sunt din perioada 2018 - septembrie 2020.
Din anchetă rezultă că femeia a exercitat în mod repetat violențe fizice asupra fiului ei minor în vârstă aproximativă de 5-6 ani, pe care l-a folosit în mod repetat și pentru a obține foloase materiale prin practicarea cerșetoriei.
Cel mai șocant este faptul că, la o dată care nu a putut fi stabilită, mama și-ar fi constrâns fiul să întrețină cel puțin un raport sexual oral cu ea.
Femeia are și o fiică mai mare.
Sunt adunate probe că femeia ar fi exercitat în mod repetat violențe fizice și asupra fiicei ei minore, în vârstă de aproximativă de 9-10 ani, pe care a trimis-o în repetate rânduri la cerșit.
Pe parcursul anchetei, fata a mărturisit și că mama a întreținut relații sexuale cu mai mulți bărbați, de față cu ea.
Nu s-a putut stabili în mod cert dacă și fata a fost abuzată sexual, însă au fost indicii importante în acest sens:
”Minora a fost expusă în mod repetat unor gesturi/acte cu tentă și de natură sexuală, posibil și abuzuri sexuale sub forma agresiunii sexuale, prin aceste tratamente și comportamente abuzive de natură fizică și sexuală, având în vedere contextual familial de comitere, creând o stare de pericol ce a pus în primejdie gravă dezvoltarea normală a copilului din punct de vedere fizic, intelectual și moral”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.
Sentința Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava ne-au spus că cei doi frați sunt crescuți de o familie de asistenți maternali profesioniști și beneficiază de consiliere psihologică.