Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 271 (8495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Buget

51.000 de lei pentru școlile sucevene care fac proiecte pentru combaterea violenței în mediul școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei vrea să încurajeze școlile să se implice activ în combaterea și prevenirea violenței și a infracțiunilor în mediu școlar și alocă 1,4 milioane de lei pentru unitățile care inițiază proiecte în acest sens.

Pentru Suceava, Ministerul alocă un buget de 51.000 de lei pentru școlile care demarează inițiative pentru prevenirea comportamentelor agresive, faptelor de violență și infracțiune în mediul școlar.

Județul nostru primește unul dintre cele mai mari bugete, după București și Iași, la egalitate cu Constanța.

Bugetul maxim care poate fi alocat unei unități de învățământ este de 4.000 de lei.

Unitățile de învățământ se pot înscrie la Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educațională până pe 10 decembrie 2023, care va selecta unitățile de învățământ cu cele mai bune programe. Programul de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar se va desfășura pe parcursul anului școlar 2023-2024. 

„Comportamentele agresive și violența tind să devină o problemă majoră a societății de azi. Agresivitatea este prezentă în toate mediile, implicând costuri sociale ridicate. (...) Amplificarea agresivității și a violenței în mediul școlar generează îngrijorare și nevoia de a veni cu soluții concrete și eficiente pentru stoparea acestui fenomen. (...)

Faptele de violență din mediul școlar au consecințe multiple și profunde. Acestea acționează atât asupra dezvoltării socio-emoționale ale elevilor, cât și asupra actului de predare-învățare. Programul propus are ca scop prevenirea apariţiei şi dezvoltării comportamentelor agresive, faptelor de violență și infracțiune în mediul școlar şi se realizează cu participarea tuturor actorilor implicați în procesul de educație”, a menționat Ministerul Educației.

Instituția a oferit și câteva exemple de activități pe care le pot derula școlile: biblioteca vie, inclusiv cu victime ale violenței/ persoane care au fost condamnate, apoi reintegrate și reabilitate social; teatru forum; cluburi de filme/ documentare tematice; grupuri de sprijin pentru elevii implicați în situații de violență (elevii cu comportamente violente, elevii victime dar și elevii martori); vizite la tribunal, la muzeele închisorilor; activități artistice și sportive; concursuri tematice; întâlniri ale elevilor și cadrelor didactice cu reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei, Serviciului pentru siguranța școlară, în vederea realizării unor dezbateri pe teme referitoare la fenomenul violenței.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 51.000 de lei pentru școlile sucevene care fac proiecte pentru combaterea violenței în mediul școlar.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
51.000 de lei pentru școlile sucevene care fac proiecte pentru combaterea violenței în mediul școlar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei