Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 265 (8489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Lumină și transparență”

Obiecte decorative din sticlă, realizate de artistul Mihai Laurus, expuse la Galeria de Artă Zamca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Obiecte decorative din sticlă și tablouri realizate de artistul Mihai Laurus pot fi admirate până pe 15 noiembrie 2023 la Galeria de Artă Zamca.

Obiectele de artă decorativă din sticlă impresionează prin jocul de culori, de lumini, de forme. Vernisajul expoziției „Lumină și transparență”a avut loc miercuri, 8 noiembrie, la sediul Asociației Institutul Bucovina din Suceava. Artistul Mihai Laurus a reușit să impresioneze publicul prezent la vernisaj cu lucrările sale, create cu multă măiestrie și cu multă pasiune.

 „Ne bucurăm să avem un <artist al focului>, din Suceava, pentru prima dată în galeriile noastre, și asta ne încurajează să fim deschiși și spre alte provocări”, a spus în deschiderea evenimentului cultural președintele Asociației Institutul Bucovina, Petru-Vasile Gafiuc.

Și maestrul Mihai Pânzaru - PIM și-a exprimat aprecierea și suportul pentru artistul Mihai Laurus, care a adus în Galeria de Artă Zamca pentru prima dată obiecte de artă decorativă din sticlă.

 

  • Senzații, mister

Criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc, consilier în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Suceava, spune că Mihai Laurus lucrează materialul - sticla cu dorința vie de a îi oferi un ritm și o cadență prin care reușește să fixeze ceva din natura lucrurilor sau, mai precis, ceva din misterul lor.

„Arta sa se concentrează pe construirea senzațiilor pe sticlă învăluite în mister. Prin arta sa distingem o latură fină a sensibilității artistului, sensibilitate ce l-a ajutat realmente la închegarea personalității sale artistice, contribuind astfel la poziționarea sa în zona centrală a importanței oferite jocului reflexelor și a luminii, cât și prin interesul pentru redarea nedescriptibilului și formarea unei viziuni sintetice prin simbolismul artei sale”, a completat criticul de artă.

Autorul expoziției, Mihai Laurus, a dorit să readucă în atenția publicului personalitatea marelui sculptor Constantin Brâncuși, care spunea că „Arta trebuie să apropie, iar nu să depărteze; să umple, iar nu să sape prăpăstii în bietele noastre spirite, şi aşa destul de răscolite de întrebări”. Merită să vizitați expoziția „Lumină și transparență”, să descoperiți singuri universal luminilor și trasparențelor, pentru că artistul Mihai Laurus, spune Delia Leizeriuc, stăpânește cu siguranță și hotărâre tehnica făuririi sticlei, ce se definește prin culori armonioase, vii, prin forme simplificate și prin aspectul decorativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiecte decorative din sticlă, realizate de artistul Mihai Laurus, expuse la Galeria de Artă Zamca.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obiecte decorative din sticlă, realizate de artistul Mihai Laurus, expuse la Galeria de Artă Zamca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei