Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 264 (8488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Amenajarea zonei de agrement Zamca va costa peste 17 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană vrea să amenajeze o nouă zonă de agrement pe o suprafață de 100 de hectare, iar pentru realizarea proiectului în valoare de peste 17 milioane de euro vrea să atragă finanțări europene.

Proiectul de amenajare a zonei de agrement Zamca, în pădurea-parc de la limita administrativă cu comuna Șcheia, a fost prezentat miercuri de primarul Ion Lungu.

”Pregătim proiecte pentru finanțare europeană, discutăm de zona de agrement de la Pădurea Zamca. Este terminat studiul de fezabilitate, urmează să îl aprobăm în Consiliul Local, după care urmează partea de proiectare. Total valoare proiect - 85.488.857 lei, adică 17,2 milioane euro, perioada de implementare fiind de 18 luni, după ce este finalizat proiectul și sunt contractate lucrările.

Viitorul parc de agrement este împărțit pe mai multe tipuri de zone - de agrement, cu destinație culturală, de popas și hamace. În total sunt 40 de zone de popas.

Zona de agrement va avea 12 accese pentru cele 100 de hectare, din care trei accese principale, dinspre bulevardul Vasile Grecu, strada Zamca și strada Mihail Sadoveanu.

Sunt prevăzute patru trasee, din care unul educațional - între Mănăstirea Zamca și ruinele Cetății Șcheia, un traseu de agrement, cu piste de biciclete și traseu de promenadă, cu acces pentru persoane cu dizabilități. Toate accesele sunt făcute cu materiale speciale, ecologice, nu din betoane”, a explicat Ion Lungu, care a prezentat și câteva planșe din studiul de fezabilitate.

Conform acestora, zona de agrement Zamca include și două zone de construcții, în limita prevăzută de lege, de 10% din suprafața totală, acestea având destinații precum amfiteatre, ceainărie, punct medical, sediu administrativ, pavilion de lectură, toalete.

”În primul rând trebuie să respectăm reglementările legale, să nu construim pe o suprafață mai mare de 10% și să nu turnăm nici măcar o găleată de beton. De aceea aleile vor fi făcute dintr-un material special, natural, dar care nu înseamnă că e mai ieftin...”, a remarcat edilul Sucevei.

Proiectul de amenajare a zonei de agrement Zamca a obținut și avizul Direcției Silvice, care a administrat acea pădure până la transferarea ei de la Guvern la municipalitate, iar în prezent o administrează din punct de vedere silvic, pe bază de contract.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenajarea zonei de agrement Zamca va costa peste 17 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Amenajarea zonei de agrement Zamca va costa peste 17 milioane de euro2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei