Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 259 (8483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulțumiri

AUR Suceava critică Guvernul pentru lipsa votului prin corespondență și pentru noile măsuri fiscale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții AUR Suceava critică dur Guvernul pentru că își bate joc atât de românii din țară, cât și de cei din diaspora. Deputatul Florin Pușcașu spune că propunerea AUR de a permite votul românilor din diaspora prin corespondență pentru alegerile europarlamentare, lucru posibil în acest moment, nu a fost agreată de actuala coaliție de guvernare.

”Din păcate, partidele aflate la conducerea țării și Guvernul României și-au dat mâna într-un larg consens și au respins propunerea noastră arătând, de fapt, teama lor pentru votul românilor din diaspora. Este vorba de români conectați la realitățile europene și care nu se lasă manipulați de politicile false și demagogice ale partidelor care guvernează România și care pot da votul unui partid care poate să decidă un viitor mai bun al românilor. Vom continua să luptăm pentru a permite românilor din diasporă să-și manifeste și voința politică, și direct votul la următoarele alegeri”, a transmis Florin Pușcașu.

Și vicepreședintele AUR Suceava, Aura Bejinari, a adus critici Guvernului și a vorbit despre noile măsuri fiscale, unele din ele care au intrat deja în vigoare de la 1 noiembrie, și care vor afecta direct sute de mii de oameni.

”Din analiza făcută rezultă că 130.000 de lucrători din industria IT vor fi afectați pentru că vor fi nevoiți să plătească un impozit de 10% pentru salariile lor de peste 10.000 de lei. Tot în acest domeniu, nu vor mai fi obligați să contribuie la pilonul doi de pensii, ceea ce duce la concluzia că acest pilon va slăbi și poate că se dorește de fapt și naționalizarea acestuia. 545.000 de români vor fi afectați de măsurile fiscale prin faptul că s-a decis ca lucrătorii din construcții, din agricultură și din industria alimentară să nu mai fie scutiți de plata contribuției de sănătate și a contribuției pentru muncă. Cel mai tare ne afectează pe toți restricția la plățile în numerar, care aduce atingere unui număr de trei drepturi fundamentale prevăzute de Constituție, respectiv libertatea individuală, dreptul la proprietatea privată și libertatea economică și totul în favoarea băncilor care vor câștiga sume mari de bani din comisioane”, a precizat Aura Bejinari.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AUR Suceava critică Guvernul pentru lipsa votului prin corespondență și pentru noile măsuri fiscale.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AUR Suceava critică Guvernul pentru lipsa votului prin corespondență și pentru noile măsuri fiscale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei