Rezultatele la analiza probelor de apă și alimente prelevate de la cele trei restaurante în care a mâncat grupul de elevi francezi care a ajuns, săptămâna trecută, la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava cu simptome de toxiinfecție alimentară sunt corespunzătoare. Directorul DSP Suceava, Daniela Odeh, a confirmat că nu au fost identificate probleme și că, de asemenea, au fost în regulă și rezultatele analizelor la coproculturi.
DSP mai așteaptă încă un set de rezultate la analize mai amănunțite pe probe recoltate de la pacienți, care sunt lucrate de un laborator din Iași.
Reamintim că săptămâna trecută, miercuri, un grup de 19 elevi şi un cadru didactic au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară: greaţă, vărsături, dureri abdominale şi frisoane.
Marți seara și miercuri francezii au mâncat în trei locații diferite, două restaurante din Suceava și unul din Sf. Ilie. Primele simptome de toxiinfecție alimentară au apărut după masa de prânz de miercuri, la 9 dintre elevi și la unul dintre profesori, care au mers la spital în jurul orei 22.30. Ulterior, numărul adolescenților cu tulburări gastro-intestinale ajunși la spital a crescut la 19. Trei dintre copii, cu vârste de 13 și 14 ani, și un adult în vârstă de 48 de ani au rămas internați în secția Boli infecțioase până vineri, când au fost externați în stare bună de sănătate. Grupul format din 24 de persoane, 22 de elevi și două cadre didactice, este de la Colegiul „Sainte Anne” din Loireauxence şi a venit în seara de 15 octombrie a.c., în cadrul unei mobilități Erasmus, la invitația Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu" din Liteni, unde a petrecut o singură zi, luni, 16 octombrie a.c.. Tot programul în județul Suceava, precum și alegerea hotelului și a restaurantelor pentru masă au fost stabilite de francezi, fără nici o implicare a părții române.