Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 253 (8477)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultatele

Alimentele, apa și analizele personalului de la cele trei restaurante unde au mâncat elevii francezi care au făcut toxiinfecție sunt în regulă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultatele la analiza probelor de apă și alimente prelevate de la cele trei restaurante în care a mâncat grupul de elevi francezi care a ajuns, săptămâna trecută, la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava cu simptome de toxiinfecție alimentară sunt corespunzătoare. Directorul DSP Suceava, Daniela Odeh, a confirmat că nu au fost identificate probleme și că, de asemenea, au fost în regulă și rezultatele analizelor la coproculturi.

DSP mai așteaptă încă un set de rezultate la analize mai amănunțite pe probe recoltate de la pacienți, care sunt lucrate de un laborator din Iași.

Reamintim că săptămâna trecută, miercuri, un grup de 19 elevi şi un cadru didactic au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară: greaţă, vărsături, dureri abdominale şi frisoane.

Marți seara și miercuri francezii au mâncat în trei locații diferite, două restaurante din Suceava și unul din Sf. Ilie. Primele simptome de toxiinfecție alimentară au apărut după masa de prânz de miercuri, la 9 dintre elevi și la unul dintre profesori, care au mers la spital în jurul orei 22.30. Ulterior, numărul adolescenților cu tulburări gastro-intestinale ajunși la spital a crescut la 19.  Trei dintre copii, cu vârste de 13 și 14 ani, și un adult în vârstă de 48 de ani au rămas internați în secția Boli infecțioase până vineri, când au fost externați în stare bună de sănătate.  Grupul format din 24 de persoane, 22 de elevi și două cadre didactice, este de la Colegiul „Sainte Anne” din Loireauxence şi a venit în seara de 15 octombrie a.c., în cadrul unei mobilități Erasmus, la invitația Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu" din Liteni, unde a petrecut o singură zi, luni, 16 octombrie a.c.. Tot programul în județul Suceava, precum și alegerea hotelului și a restaurantelor pentru masă au fost stabilite de francezi, fără nici o implicare a părții române. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimentele, apa și analizele personalului de la cele trei restaurante unde au mâncat elevii francezi care au făcut toxiinfecție sunt în regulă.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alimentele, apa și analizele personalului de la cele trei restaurante unde au mâncat elevii francezi care au făcut toxiinfecție sunt în regulă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei