Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 252 (8476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5135 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Metodă simplă de calcul

„Câți bani pierdem așteptând să vină apa caldă?”. Răspunsul îl dă Asociația Rădăuțiul Civic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Rădăuțiul Civic lansează o nouă inițiativă menită să atragă atenția consumatorilor asupra cheltuielilor suplimentare care apar în așteptarea apei calde. Mai exact, Rădăuțiul Civic a găsit un instrument de evaluare detaliată a costurilor asociate așteptării apei calde în locuințele branșate la sistemul centralizat de încălzire a apei din Rădăuți.

Prin intermediul unui calculator online, asociația își propune să ofere o perspectivă precisă asupra sumelor cheltuite în această așteptare, subliniind impactul financiar al problemei. Acest demers se încadrează în acțiunile asociației de a informa comunitatea asupra aspectelor financiare care afectează viața cotidiană.

Președintele Asociația Rădăuțiul Civic, Luca Ciubotaru, a explicat că „prin intermediul acestui instrument ne dorim să oferim cetățenilor o metodă simplă pentru a înțelege mai bine cheltuielile care apar în furnizarea unor servicii publice. Testele realizate de noi indică faptul că aceste intervale de timp au un efect semnificativ asupra costului lunar pentru apa caldă. Astfel, fiecare moment de așteptare contribuie la o cheltuială considerabilă pe termen lung și considerăm că este nevoie de o discuție deschisă despre calitatea serviciilor. Serviciile comunitare de utilități publice au anumite standarde la care trebuie să fie prestate, fiind supervizate de ANRSC, o instituție care face parte din administrația centrală.” Sunteți invitați să participați la acest experiment simplu, care oferă o viziune clară asupra costurilor implicate. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un vas gradat, un cronometru, răbdare și calculatorul online. În ceea ce privește pașii pe care ar trebui să îi urmați, aceștia vizează măsurarea debitului de apă caldă, calcularea timpului de așteptare și estimarea costurilor asociate pierderii de apă. Aceștia sunt trei la număr: Pasul 1 - Măsurarea Debitului, Pasul 2 - Măsurarea Timpului până la Încălzirea Apei, iar Pasul 3 - Estimarea Costurilor pentru Apa Pierdută. Asociația Rădăuțiul Civic încurajează comunitatea să profite de această oportunitate de autoinformare. Cei interesați pot găsi ai multe detalii la https://www.radautiulcivic.ro/cati-bani-pierzi-pana-vine-apa-calda/ .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Câți bani pierdem așteptând să vină apa caldă?”. Răspunsul îl dă Asociația Rădăuțiul Civic.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Câți bani pierdem așteptând să vină apa caldă?”. Răspunsul îl dă Asociația Rădăuțiul Civic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei