Prilej de bucurie și recunoștință pentru credincioșii comunei Adâncata, după ce la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din satul Fetești au ajuns de ceva timp Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie - Vindecătorul de cancer. Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie au fost aduse de către o delegație din Grecia, ele reprezentând un dar din partea Arhiepiscopiei din Atena. Odată cu primirea binecuvântării din partea Patriarhiei Ortodoxe Române și a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, prin binecuvântarea ÎPS Calinic, moaștele au fost expuse într-un baldachin din biserică, spre închinare. Conform spuselor părintelui paroh Constantin Căuneac, din Parohia Fetești, moaștele vor rămâne definitiv în sfântul locaș, spre închinarea credincioșilor din parohie și de pretutindeni.
Sfântul Ierarh Nectarie s-a născut în orașul Silivria, din nordul Greciei, la 1 octombrie 1846, fiind al treilea copil din cei 7 pe care i-au avut părinții săi. A primit de mic o educație creștină și la 14 ani a plecat la Constantinopol, unde a lucrat ca negustor de tutun. Fiind nevolnic, el cere ajutorul lui Dumnezeu printr-o scrisoare care impresionează autoritățile de atunci. Se retrage apoi, la 20 de ani, în insula Hios, unde în satul Liti va fi învățător și va aprofunda studiile teologice, fiind autodidact. În 1873, el intră în obștea Mănăstirii Nea Moni, unde se călugărește în 1876, având povățuitori și prieteni duhovnicești importante figuri creștine ale vremii. În anul 1881 a început cursurile Facultății de Teologie din Atena, în 1886 fiind numit Mitropolit al Pentapolisului. Invidia celorlalți clerici a dus la propagarea unor calomnii despre el, acesta fiind exilat în anul 1890. Pe toate le-a primit ca din mâna lui Dumnezeu și s-a smerit pe sine pentru dragostea lui Dumnezeu. Reîntors la Atena, este numit predicator la Evia și Ftiotidia, ajungând directorul seminarului Rizarion, pe care l-a condus până în 1908. Ultimii 12 ani din viață și i-a petrecut în Eghina, ca părinte și povățuitor duhovnicesc al maicilor care alcătuiau obștea Mănăstirii Sf. Treime, ctitorită de el. Cuprins de boală și suferință, el îi întărește pe cei din spital cu cuvinte frumoase, spunând că ”drumul suferinței este un drum izbăvitor, când este însoțit de nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu”. Trece la cele veșnice la 8 noiembrie 1920 și este iubit de întreaga creștinătate pentru ocrotirea și ajutorul ce l-au primit de la el.
Prezența moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie la Fetești reprezintă o binecuvântare pentru credincioșii care vor veni să se închine la sfântul odor, cu atât mai mult cu cât Sfântului Nectarie este sărbătorit în fiecare an la data de 9 noiembrie.