Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 247 (8471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă în curs

Trei arestați și cinci inculpați sub control judiciar, în dosarul de contrabandă al procurorilor de la DIICOT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei acuzați de contrabandă și constituire de grup infracțional organizat au fost arestați preventiv de Tribunalul Suceava, în urma propunerilor înaintate de procurorii de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, în dosarul în care s-au făcut 26 de percheziții, miercuri, în județele Suceava, Vrancea, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti.

În cadrul perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 43.440 de țigarete, 52.410 lei, 17.165 de euro, 600 de dolari și 180 de leva.

Cristian Ionescu, Alin Constantin Brăneanu și Cristian Pitaru au fost arestați preventiv în acest dosar, în ședința de joi, 19 octombrie, de către Tribunalul Suceava.

Mandatele de arestare nu sunt definitive și pot fi contestate de inculpați la Curtea de Apel Suceava.

Inițial, în arest au fost reținuți șase inculpați, însă trei au fost plasați de procurorii de la DIICOT sub control judiciar. Alți doi bănuiți au fost plasați direct sub control judiciar, fără a mai trece prin arest, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.

După cum am mai arătat în Monitorul de Suceava, în dimineața zilei de 18 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, împreună cu procurorii de la DIICOT, au  pus în aplicare 26 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Suceava, Vrancea, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti.

 

  • Transporturi de țigări ascunse în autoutilitare cu marfă

 

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada martie – octombrie 2023, s-ar fi constituit și ar fi acționat un grup infracţional organizat, format din cetățeni români, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Țigările erau introduse ilegal în România și ar fi fost depozitate temporar de membrii grupului infracţional, care ulterior le-ar fi transportat și comercializat către clienţi din municipiul Bucureşti și județele Suceava, Călăraşi şi Vrancea.

Pentru a evita controalele autorităţilor, bănuiții ar fi folosit, la transportul și disimularea ţigaretelor, autoutilitarele unei societăţi comerciale ce ar avea ca obiect principal de activitate transportul de mărfuri.

 

  • Peste 25.000 de pachete de țigări, confiscate pe parcursul monitorizării

 

Important de precizat, în cadrul activităților de urmărire penală a grupării au fost realizate acțiuni de prindere în flagrant delict, în cadrul cărora au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, peste 510.000 de țigarete (25.000 pachete de țigări).

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei arestați și cinci inculpați sub control judiciar, în dosarul de contrabandă al procurorilor de la DIICOT.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei arestați și cinci inculpați sub control judiciar, în dosarul de contrabandă al procurorilor de la DIICOT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei