Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 247 (8471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutor pentru cei necăjiți

„Pâinea cea de toate zilele”, campanie umanitară inițiată de Parohia „Sfântul Andrei” din Fălticeni, la început de noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Părintele Alexandru Lungu, preot slujitor la Parohia Așezământul de bătrâni „Sf. Apostol Andrei” Fălticeni, lansează la început de noiembrie, campania umanitară „Pâinea cea de toate zilele”, pentru ajutorarea familiilor necăjite, care, de multe ori, nu au cu ce să-și cumpere nici măcar o pâine.

„Întâlnesc din ce în ce mai mulți oameni care se culcă flămânzi. Iar uneori chiar și o pâine devine un lucru scump, atunci când situația financiară nu este una roz.

Pentru foarte mulți pâinea a devenit un lux, și când spun asta mă bazez pe numărul celor pe care îi vizitez la Paști și la Crăciun, cu daruri din partea frățiilor voastre. Uneori, când nu avem altceva prin preajmă, o bucățică de pâine, goală sau pe care așezăm, după posibilități, un gem, puțină margarină, înseamnă foarte mult. Mi-aș dori să facem această acțiune în fiecare lună și să o intitulăm <Pâinea cea de toate zilele>”, a explicat părintele Alexandru Lungu.

 

Dăruiți! Prima acțiune este în perioada 1-2 noiembrie 2023

Prima acțiune din cadrul campaniei umanitare „Pâinea cea de toate zilele” va avea loc, în perioada 1-2 noiembrie 2023, la Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din Fălticeni. Din ceea ce se va aduna și va prisosi, părintele a spus că va pune deoparte pentru următoarea acțiune, care se dorește a fi organizată în fiecare lună, poate chiar săptămânal. „Dacă va fi voia lui Dumnezeu, poate și săptămânal, prin sprijinul oamenilor de bine. Mi-aș dori să ducem o sacoșă de pâine în câteva zeci de case. Toți cei care vor să se alăture acestui demers, îmi pot aduce miercuri, 1 noiembrie 2023, la Parohia Sfântul Apostol Andrei din Fălticeni, câte o pâine sau mai multe, după posibilități, iar noi vom pleca spre familiile nevoiașe”, a spus părintele Alexandru Lungu.

Cu o pâine, uneori, poți sătura, încă o zi, un suflet necăjit. Să ne alăturăm și noi demersului făcut de părintele Alexandru Lungu de la Fălticeni, cunoscut pentru faptele bune pe care le face în comunitate, pentru comunitate, și să dăruim o pâine unui copil firav, care plânge de foame, sau unui bunic singur, care cu greu își duce anii bătrâneții, în lipsuri.

Cei care nu sunt din Fălticeni și vor, totuși, să se alăture acestei acțiuni umanitare pot să ia legătura cu părintele Alexandru Lungu, online, pe pagina de Facebook (mesaj privat), pentru a le oferi detaliile prin care pot susține oamenii necăjiți, lipsiți de venituri, lipsiți de putere de muncă, pentru care o pâine este o binecuvântare. Amintiți-vă cât de îmbietoare era aroma unei „minuni aburinde”,  a unei pâini proaspăt scoasă din cuptor - „pâinea cea de toate zilele” - cu care ne dezmierdau mamele noastre. Sunt mulți copii, sunt multe persoane sărace care nu au trăit o astfel de bucurie. Este momentul să le oferim această bucurie și semenilor noștri care trec prin perioade mai dificile în viață. Dăruiți o pâine, un zâmbet, o vorbă bună, o carte... Dăruiți!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Pâinea cea de toate zilele”, campanie umanitară inițiată de Parohia „Sfântul Andrei” din Fălticeni, la început de noiembrie.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Pâinea cea de toate zilele”, campanie umanitară inițiată de Parohia „Sfântul Andrei” din Fălticeni, la început de noiembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei