Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 247 (8471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Încă un sucevean arestat în dosarul privind exploatarea prin cerșetorie a soțiilor sau concubinelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliția municipiului Suceava a pus în executare, miercuri, un mandat prin care Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea preventivă pentru trafic de minori a unui tânăr din municipiul Suceava, lăsat inițial acasă, sub control judiciar, de Tribunalul Suceava.

Vasile Motan a fost identificat pe strada Bujorilor din municipiul Suceava și dus sub escortă în arestul poliției județene, în baza mandatului de arestare pentru trafic de minori.

Vasile Motan a fost arestat în dosarul în care procurorii de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, au acționat săptămâna trecută, vizată fiind o grupare acuzată de trafic de persoane și trafic de minori sub forma cerșetoriei.

Este vorba de clanul de romi Lazăr din Câmpulung Moldovenesc și de apropiați ai acestora, un grup care a mai fost vizat de acțiuni de același gen și acum câțiva ani. 

În același dosar au fost arestați încă de săptămâna trecută Lazăr Pardalian și încă un inculpat, Vasile Bobi Matei.

Ce atrage atenția este că victimele exploatate prin cerșit erau concubinele sau soțiile celor trei.  

În sarcina primului bănuit (Pardalian Lazăr) s-a reținut că ar fi recrutat o persoană vătămată majoră, pe care, în perioada aprilie 2022 – august 2023, profitând de vulnerabilitatea emoțională a acesteia și de relația afectivă dezvoltată, ar fi obligat-o prin constrângere fizică și morală să practice cerșetoria în folosul său, în locații din județele Botoșani, Covasna, Neamț, Suceava și Vâlcea.

Al doilea inculpat (Vasile Bobi Matei) este acuzat că ar fi recrutat o persoană vătămată minoră cu care a dezvoltat o relație de concubinaj (din care ar fi rezultat un copil, în anul 2020) și pe care a pus-o să practice cerșetoria în folosul său, în zone aglomerate din județele Botoșani, Covasna, Neamț, Suceava și Vâlcea.  

În cazul acestuia, pe lângă traficul de minori, procurorii vor extinde cercetările și pentru comiterea infracțiunilor de ”act sexual cu un minor” și exploatarea cerșetoriei. 

Și Vasile Motan a fost pus sub acuzare pentru că ar fi racolat o minoră, pe care a și luat-o de nevastă, și pe care ar fi trimis-o la cerșit doar în județul Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un sucevean arestat în dosarul privind exploatarea prin cerșetorie a soțiilor sau concubinelor.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă un sucevean arestat în dosarul privind exploatarea prin cerșetorie a soțiilor sau concubinelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei