Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu i-a solicitat premierului României, Marcel Ciolacu, să se implice personal în ajustarea proiectului și modificarea soluției tehnice de trecere pe sub „Zidul morții”, de pe DN 17, la intrarea în Suceava. Florin Pușcașu i-a transmis o interpelare premierului Ciolacu în care arată că peste zece persoane au decedat și alte zeci au fost rănite de-a lungul timpului la impactul cu „Zidul morții”, de pe DN 17.
„Referitor la Zidul Morții a existat și un protest spontanpe un traseu de la ieșirea din Suceava spre Gura Humorului cu oprire la pilonul de pod situat pe DN 17, la intersecția cu șoseaua de centură a Sucevei, unde a fost amenajat un sens giratoriu denumit <Zidul morții>. Participanții la protest au purtat pancarte pe care scria <Aici se moare> şi candele aprinse pe tot traseul parcurs până la zid, iar acolo au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor care şi-au pierdut viața în accidentele rutiere din zonă”, a amintit Pușcașu. El a explicat că centura care supratraversează DN 17 este susținută chiar de "insula" giratoriului și nu de pilele unui pasaj, așa cum ar fi fost normal.
Pe de altă parte, deputatul AUR de Suceava i-a atras atenția premierului că întârzierile în realizarea autostrăzii A7 vor duce la pierderea banilor prin PNRR alocați realizării acestei autostrăzi. Pușcașu a precizat că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declara pe 12 septembrie 2023 că există contract doar pentru tronsonul Pașcani-Buzău, iar pentru tronsonul Pașcani-Siret nu există contract și se încearcă semnarea unui astfel de document pentru „drumul de mare viteză” Pașcani-Siret în cadrul Programului Transport. „Iată cum visul sucevenilor de a trece o autostradă prin județul lor s-a transformat în <drum de mare viteză>. Înțelegem că până la alegerile din 2024 va fi regim de autostradă, iar după alegeri <o să ne lase să circulăm cu viteză mai mare> pe <drumul de mare viteză> Pașcani-Siret”, a spus Florin Pușcașu.
El a mai afirmat că pe autostrada A7 progresul este sub 2%, iar în aceste condiții această investiție nu va fi gata la timp, ceea ce înseamnă că tronsonul Pașcani-Siret, adăugat pe hărți realizate în creion, nu este proiectul PNRR. În final, el i-a solicitat premierului Marcel Ciolacu să-și pună parlamentarii PSD la treabă și să scoată din sertarele Camerei Deputaților proiectul de lege inițiat de AUR pentru aprobarea obiectivului de investiții și dezvoltarea infrastructurii rutiere “Autostrada A7 - Siret - Suceava - Dolhasca - Pașcani – Bacău – Focșani – Buzău – Ploiești - București”.
Deputatul AUR a declarat că adoptarea acestei propuneri legislative este o necesitate și singura garanție că atunci când actualul premier va pleca din această funcție, județul Suceava ar beneficia de o autostradă. Florin Pușcașu a dat asigurări că AUR are soluții pentru infrastructura județului Suceava, iar atunci când va ajunge la guvernare va modifica soluția tehnică pentru „Zidul morții” și va adopta legea A7 cu tronsonul Siret-Pașcani ca autostradă, și nu ca drum de mare viteză.