Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 233 (8457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu îi cere ministrului Grindeanu să se implice personal în urgentarea construcției centurii orașului Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu i-a transmis ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, o interpelare prin care îi solicită acestuia să se implice personal în urgentarea construcției orașului Gura Humorului. Florin Pușcașu a arătat că lipsa centurii orașului Gura Humorului blochează circulația, activitatea economică și turismul în județul Suceava. El a arătat că orașul Gura Humorului este cel mai important nod rutier al județului Suceava întrucât leagă Bucovina de Ardeal. „Acest oraș nu are centură ocolitoare, iar traficul rutier este infernal. În perioada 28-30 septembrie 2023, cozile la intrarea în orașul Gura Humorului se întindeau pe câțiva kilometri. La fel a fost în lunile iulie și august 2023. Deși este denumit <orașul lui Flutur>, suntem în situația în care putem afirma că orașul Gura Humorului este un oraș blocat de indolența politicienilor. Orașul Rădăuți are centură, deci acolo unde există oameni gospodari, se poate”, a precizat deputatul Pușcașu.

Pe de altă parte, el a adăugat că întârzierile în construcția autostrăzii A7 vor duce la pierderea banilor europeni prin PNRR alocați realizării acestei investiții. Florin Pușcașu a explicat că pe autostrada A 7 progresul este de sub 2%, iar în aceste condiții această investiție nu va fi gata la timp, ceea ce înseamnă că tronsonul Pașcani-Siret, „adăugat pe hărți realizate în  creion”, nefiind în proiectul PNRR, nu va începe foarte curând. Deputatul AUR de Suceava a mai precizat că acest lucru îl va lăsa pe șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, fără discurs, în condițiile în care și drumurile județene sunt praf, iar acesta „se ocupă” de activități din arealul Ministerului Transporturilor.

Florin Pușcașu i-a mai solicitat ministrului Grindeanu să dea aviz favorabil pentru susținerea Legii 48/2021 privind aprobarea obiectivului de investiții și dezvoltarea infrastructurii rutiere “Autostrada A7- Siret - Suceava - Dolhasca - Pașcani –Bacău- Focșani- Buzău- Ploiești-București”, inițiativă legislativă a partidului AUR aflată în sertarele comisiei de transporturi a Camerei Deputaților.

„Considerăm că o problemă majoră o constituie faptul că tronsonul Siret – Pașcani nu are finanțare prin PNRR și din cauza faptului că autoritățile județene aveau alte priorități la acea vreme, iar în școlile din județul Suceava se vorbea și se vorbește despre organizarea de excursii la Bacău sau la Pașcani ca să poată să vadă elevii autostrada A7”, a declarat Pușcașu. În final, el i-a solicitat ministrului Transporturilor să precizeze la ce dată va fi dată în folosință centura orașului Gura Humorului și când va fi dat în folosință tronsonul autostrăzii Pașcani-Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu îi cere ministrului Grindeanu să se implice personal în urgentarea construcției centurii orașului Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu îi cere ministrului Grindeanu să se implice personal în urgentarea construcției centurii orașului Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei