Poveștile străbunicilor, pe acorduri folclorice, au fost auzite în prima zi din octombrie, la Muzeul Etnografic ,,Samuil și Eugenia Ioneț” din Rădăuți, cel mai vechi muzeu etnografic din Moldova.
Tezaurul străvechi al multor generații de locuitori de pe aceste meleaguri de poveste, folclorul, a îmbrăcat haine de sărbătoare la Muzeu, în prezența unui public numeros. Vioara, cavalul, acordeonul, trompeta, fluierul și țambalul au răsunat într-un cadru adus, parcă, din poveștile străbunicilor, a cărui istorie a fost detaliată de prof. Daniel Hrenciuc (istoric).
Interpreta Ionela Popescu a adus Bucovina mai aproape de inimile publicului, prin cântecul duios, alături de Simona Șerban și de Orchestra „Florile Bucovinei”, dirijată de Adrian Șerban.
Evenimentul a fost prezentat de Loredana Baltazar (muzicolog), acesta fiind al cincilea din cele șase spectacole propuse în agenda proiectului cultural ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor”. După cum ne-a spus Viviana Huțuleac,PR Proiect ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor”,proiectul cultural a fost cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, împreună cu Herghelia Rădăuți, Judecătoria Rădăuți, Sinagoga Mare Rădăuți - Asociația Comunitatea Evreilor Rădăuți, Muzeul Etnografic ”Samuil şi Eugenia Ioneț” Rădăuți, fiind susținut de ExpoMoto Bucovina și Primăria Municipiului Rădăuți.