Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 231 (8455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acțiuni susținute

Polițiștii au depistat peste 30 de transporturi ilegale de lemn în septembrie și au confiscat un tractor de 10.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni încheie luna septembrie cu peste 30 de transporturi ilegale de lemn identificate în trafic. În urma interceptării mașinilor cu lemne fără acte, dar și a controalelor care au continuat pe la unități de debitare lemn, au fost confiscați aproape 500 de metri cubi de material lemnos.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu a arătat că numai în ziua de vineri, 29 septembrie, au fost identificate patru transporturi ilegale de lemn, polițiștii confiscând și un tractor în valoare de circa 10.000 de euro, folosit la transportul  unor arbori tăiați ilegal. 

În cazul transporturilor de lemn, în general când nu sunt acte deloc este vorba de cantități mai mici transportate, iar când este vorba de cantități mai mari se încearcă acoperirea cu acte care sunt însă doar pentru o parte din lemn. Frecvente sunt și cazurile de mai multe transporturi de lemn pe același document. Cu alte cuvinte, la un transport legal de 5 mc lemn, de exemplu, se mai adaugă încă două transporturi cu lemn exploatat ilegal, transporturi care se fac ilegal, pe baza primului document de transport.

Un caz mai deosebit a fost instrumentat de Poliția municipiului Vatra Dornei, care, pe 29 septembrie, a obținut date cu privire la  faptul că de pe raza Ocolului Silvic Dorna Candrenilor s-a sustras material lemnos.Din cercetări a rezultat că o persoană inițial necunoscută a tăiat și sustras un număr de patru piese de lemn, având lungimi diferite, din arbori nemarcați.

În urma investigațiilor și cercetărilor efectuate a fost identificat autorul faptei în persoana unui bărbat din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor.

Polițiștii l-au identificat pe autor cu tractorul cu care intenționa să transporte lemn tăiat.

Materialul lemnos a fost predat în custodie lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, rezultând că era transportată cantitatea de 3,087 mc lemn rotund rășinoase specia molid, cu o valoare de aproximativ 500 de lei.

Tractorul folosit de făptuitor a fost pus sub sechestru de polițiști.  Valoarea tractorului este de circa 10.000 de euro.

Se observă valoarea foarte mare a tractorului, în raport cu prejudiciul, însă asta nu schimbă prea mult datele problemei din punct de vedere al legislației penale.  

 Polițiștii de la Vatra Dornei au deschis dosar penal cu privire la  săvârșirea infracţiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii au depistat peste 30 de transporturi ilegale de lemn în septembrie și au confiscat un tractor de 10.000 de euro.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii au depistat peste 30 de transporturi ilegale de lemn în septembrie și au confiscat un tractor de 10.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei