Doi conferențiari, șase șefi de lucrări și un lector universitar au fost numiți de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în funcțiile de medici-șefi ai secțiilor clinice din Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”. Pentru cele 9 posturi de medici-șefi, Senatul universității i-a nominalizat pe conferențiarii universitari dr. Dimitrie Siriopol și dr. Roxana Filip șefii secțiilor clinice Nefrologie, respectiv Laboratorul clinic BK și biologie moleculară.
Alte șase secții clinice sunt conduse de șefi de lucrări: Diabet zaharat și nutriție – dr. Claudiu Cobuz, Reumatologie – dr. Codruța Iulia Bran, Chirurgie și ortopedie pediatrică – dr. Florin Filip, Chirurgie generală – dr. Valeriu Gavrilovici, Pediatrie – dr. Elena Tătăranu, Ortopedie și traumatologie – dr. Răzvan Bandac. Serviciul clinic județean de Medicină legală o are ca medic-șef pe lectorul univ. dr. Lăcrămioara Bălan.
După aprobarea nominalizărilor în Senat, acestea au fost avizate și de Consiliul de Administrație al USV și de conducerea Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.
Conform Legii nr. 310/2022, în secțiile universitare clinice, în laboratoarele clinice și în cadrul serviciilor medicale clinice, funcțiile de conducere sunt ocupate de cadrul didactic universitar medical cu gradul cel mai mare de predare, la propunerea senatului universității în care se află respectiva facultate de medicină.Procedura de numire a acestora la conducerea secțiilor este realizată cu avizul managerului unității spitalicești.
Legislația anterioară prevedea ocuparea acestor posturi prin concurs, fără criterii privind gradul didactic al candidaților. După legea intrată în vigoare anul trecut, concurs se organizează doar în cazul în care pentru funcția de medic-șef al unei secții clinice nu există un cadru didactic cu funcție de predare sau, dimpotrivă, sunt mai mulți specialiști care îndeplinesc condițiile necesare.
În structura Spitalului de Urgență din Suceava sunt 24 de secții, aproape 30 de compartimente, 5 laboratoare, serviciul de Medicină Legală, Unitatea de Primiri Urgențe etc. Șase secții, două laboratoare și Medicina Legală își încep activitatea din acest an universitar ca secții clinice.