Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 228 (8452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recompense onorifice

Un nou set de distincții „Meritul Bucovinei” este pregătit de Consiliul Județean Suceava pentru aniversarea a 105 ani de la Unirea Bucovinei cu România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acordarea distincției „Meritul Bucovinei”, instituită în anul 2018, va fi reluată de Consiliul Județean Suceava, cu ocazia aniversării a 105 ani de la Unirea Bucovinei cu România. În ședința de joi, 28 septembrie a.c., a deliberativului județean se va supune analizei și aprobării proiectul de constituire a unui grup de lucru format din 7 membri, care va elabora o procedură de acordare a „Meritului Bucovinei”.

Conform notei de fundamentare pentru realizarea unui nou set de distincții, „Meritul Bucovinei” „s-a bucurat de o mare apreciere, atât pe plan național, cât și internațional”. „Fiind singura distincție acordată de administrația județeană suceveană, ea este cu atât mai importantă. De-a lungul timpului există mereu persoane care trebuie onorate, fie pentru ceea ce reprezintă, fie pentru activitatea depusă în slujba intereselor și imaginii județului Suceava, fie, de ce nu, pentru ceea ce ar putea să întreprindă pentru zona noastră. Mai mult, așa cum a fost ea gândită, mulți dintre cei care au primit-o poartă la vedere pinul distincției, ceea ce înseamnă de fapt promovare suplimentară pentru Bucovina. (...) Credem că reluarea acordării distincției este oportună și se impune din ce în ce mai tare, poate și pentru că este un mijloc de onorare a unor persoane/organizații/instituții cu diverse ocazii oficiale”, a apreciat directorul Muzeului Național al Bucovinei, dr. Emil Ursu.

În acest sens, directorul muzeului propune Consiliului Județean continuarea acordării Distincției „Meritul Bucovinei”, în forma gândită inițial (kit), de către un grup constituit în acest sens la nivelul deliberativului. „De asemenea, pentru continuitate, propunem ca acestea să fie realizate periodic, în funcție de necesități, din bugetul Muzeului Național al Bucovinei”, a arătat Emil Ursu.

În cadrul acordului de asociere între Consiliul Județean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Centrul Cultural Bucovina, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Consiliul Local al municipiului Vatra Dornei, în vederea organizării acțiunilor ce se vor desfășura în cadrul evenimentului omagial „105 ani de la Unirea Bucovinei cu Patria mamă – România”, muzeul va realiza atât două expoziții temporare, cât și distincția „Meritul Bucovinei”. Kitul cuprinde insigna Meritul Bucovinei, cu dimensiune 30 x 27 mm, turnată, baza insignei aurită, bourul din aur antic, tridimensională, emailată trei culori; placheta Meritul Bucovinei, dimensiune 100 x 78 mm, turnată, baza aurită, bourul din aur antic, tridimensională, literele aurite, emailată trei culori; cutie plachetă, din catifea, format 8x15 cm, inscripţionată pe capac cu auriu, gravură laser, cutie din lemn, culoarea verde închis; tub din pluş pentru diplomă A4, cu diametrul de 8 cm şi lungimea de 25 cm, culoarea verde închis.

Muzeul va realiza acum 150 de kituri, al căror cost total este de 221.857 lei, acoperit din bugetul propriu.

Seria precedentă, executată cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România, a fost acordată unui număr de 66 de instituții, organizații și persoane „care s-au remarcat în diferite domenii, pe plan local, național sau internațional, contribuind la dezvoltarea intereselor și promovarea județului Suceava”, conform președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou set de distincții „Meritul Bucovinei” este pregătit de Consiliul Județean Suceava pentru aniversarea a 105 ani de la Unirea Bucovinei cu România.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou set de distincții „Meritul Bucovinei” este pregătit de Consiliul Județean Suceava pentru aniversarea a 105 ani de la Unirea Bucovinei cu România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei