Construirea Sălii Polivalente cu 5.000 de locuri la Suceava aduce și o dezvoltare ulterioară a întregii zone în care se află, de la extinderea rețelelor de utilități până la infrastructura rutieră, care vor crea condiții pentru apariția de noi investiții, atât ale administrației locale. cât și private.
După ce la finele săptămânii trecute primarul Ion Lungu, alături de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, i-a prezentat șantierul investiției de peste 30 de milioane de euro, din fonduri guvernamentale, ministrului Dezvoltării, Adrian Veștea, acum spune că a fost felicitat pentru alegerile bune făcute.
„M-a felicitat pentru că am ales capacitatea de 5.000 de locuri pentru sală. La Brașov se face una de 11.000 de locuri, dar ministrul a precizat că au început-o predecesorii săi și că are o capacitate prea mare, încât o să stea mereu goală și va fi și greu de întreținut. 5.000 de locuri ca la Suceava e o capacitate optimă. M-a felicitat și pentru faptul că avem un sistem modern de încălzire. Era la curent că am schimbat soluția de încălzire de pe gaz metan pe cea cu pompe de căldură, sisteme de recirculare și panouri fotovoltaice”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.
Șeful municipalității sucevene a precizat că pe lângă investiția mare, în Sala Polivalentă, administrația locală lucrează la mai multe proiecte adiacente, necesare atât pentru buna funcționare a viitorului complex sportiv, cât și pentru dezvoltarea zonei.
„În primul rând lucrăm la calea de acces, care va fi lată de 20 de metri. Vrem să avem benzi de acces câte două pe sens, pistă de biciclete și trotuar. Lucrăm acum la documentele de expropriere a terenurilor, care nu aparțin municipalității. La fel, lucrăm la un proiect important pe apă și canalizare, să mărim capacitatea rețelelor de utilități din zonă. Împreună cu ACET vom asigura circuite și capacități suficiente pentru apă și canalizare”, a menționat Ion Lungu, adăugând că pentru proiectarea acestor utilități s-a semnat contract cu o firmă din Iași, pentru 158.000 lei.