Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 220 (8444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concursul ,,Același cer ce nu e – Constantin Virgil Bănescu”

Suceveanca Lavinia Zamă, membră a Casei de Poezie „Light of ink”, a obținut un valoros premiu la Târgoviște

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Lavinia Maria Zamă, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Petru Rareș”, membră a Casei de Poezie „Light of ink” Suceava, a obținut recent un valoros premiu la Târgoviște, la Concursul național de poezie ,,Același cer ce nu e – Constantin Virgil Bănescu”, ediția a XIV-a.

Lavinia a obținut premiul Revistei „Observator cultural”, în valoare de 1.000 de lei. „Poezia a însemnat mai mult decât o simplă exprimare a stărilor, a devenit o vindecare și o gură de aer pur ce mă face să evadez din cotidian. Experiența aceasta m-a maturizat și mi-a deschis noi orizonturi, m-a făcut să văd lumea din altă perspectivă, în care și cele mai mici idei devin mărețe când sunt puse sub lumina reflectoarelor. Mă bucur că am participat la acest concurs, rezultatul nu face decât să mă ambiționeze să muncesc din ce în ce mai mult”, ne-a spus Lavinia Zamă.

După cum am aflat de la prof. Gheorghe Cîrstian de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, cel care coordonează clubul literar Casa de Poezie „Light of ink”, concursul de la Târgoviște, dedicat memoriei regretatului poet Virgil Bănescu, este organizat an de an, cu un devotament vrednic de admirație, de familia Bănescu. „Este una dintre cele mai generoase și mai empatice manifestări de acest gen. Președintele juriului este admirabilul poet și critic literar Octavian Soviany. Lavinia are privilegiul obținerii unui premiu deosebit de valoros, oferit de cea mai bună revistă de cultură din România. Alți membri talentați ai Casei de Poezie se află în proximitatea laureaților. Este o mare realizare a Casei de Poezie <Light of ink>resimțită de noi toți ca atare, cu imensă bucurie. Felicitări, Lavinia! Felicitări tuturor!”, a transmis prof. Gheorghe Cîrstian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Lavinia Zamă, membră a Casei de Poezie „Light of ink”, a obținut un valoros premiu la Târgoviște.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanca Lavinia Zamă, membră a Casei de Poezie „Light of ink”, a obținut un valoros premiu la Târgoviște0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei