Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 220 (8444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Punere în siguranță

S-a încheiat lucrarea la zidul de beton de 10 metri care protejează DN 17B, la Holda - Broșteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de construire și amenajare a zidului de sprijin pentru punerea în siguranță a DN 17B, pe raza localității Holda - Broșteni, în zona unde au fost mari probleme cauzate de căderile masive de piatră de pe versanți, au fost finalizate.

Firma românească Holtex SRL a încheiat lucrarea al cărei beneficiar este Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, în calitate de administrator al drumului.

Intervenția a constat în amenajarea unui zid de beton de protecție înalt de aproximativ 10 metri, cu piloni de susținere adânc săpați în subteran.

Pe lângă zidul de beton se intenționa și amenajarea unei copertine care să asigure căderea bolovanilor în afara drumului național. Cel puțin pentru acest an, lucrarea va rămâne la nivelul de acum.

Pentru recepția finală și redeschiderea oficială a circulației pentru toate vehiculele mai este de realizat reparația covorului asfaltic.

Subprefectul de Suceava Ioan Cristian Șologon, care a monitorizat șantierul, a oferit câteva detalii despre cum au decurs lucrările: ”Am avut noroc de o echipă inimoasă, care nu s-a speriat și nu s-a dat bătută în fața răzvrătirii muntelui. Norocos a fost și utilajul de forare care în două rânduri a fost în pericol să fie strivit de alunecări și totuși a scăpat neatins.Eu tot zic noroc, dar norocul a fost susținut de o foarte bună organizare și de multă muncă grea, iar sufletul și artizanul principal a fost dl inginer Goga Emanuel.Pentru seriozitate și curaj am ținut să le mulțumesc și să le dăruiesc pentru clipa părăsirii șantierului o sticlă de șampanie”.

Problemele cu privire la căderile de pe versant pe DN 17B, care leagă Vatra Dornei de Broșteni, pe raza localității Holda, la Broșteni, s-au înregistrat atât în vara anului 2021, cât și în vara lui 2022.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a încheiat lucrarea la zidul de beton de 10 metri care protejează DN 17B, la Holda - Broșteni.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
S-a încheiat lucrarea la zidul de beton de 10 metri care protejează DN 17B, la Holda - Broșteni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei