Dacă pe la noi, în folclor și în literatură, e cunoscută mai mult „capra cu trei iezi”, imagini foarte frumoase, din viața de zi cu zi, din pădurile Bucovinei, a unei căprioare cu doi iezi au fost făcute cunoscute prin intermediul Regiei Naționale a Pădurilor.
Imaginile, surprinse de către silvicultorul Adi Luca într-o filmare dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna, din cadrul Direcției Silvice Suceava, au devenit virale pe social media, având aproape 200.000 de vizualizări și mii de like-uri în mai puțin de trei zile.
Conform specialiștilor în silvicultură, căprioarele au unul până la trei iezi, iar aceștia sunt complet neajutoraţi în primele câteva zile.
Ei depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viață, când stau ascunși, dar apoi se dezvoltă rapid, dublându-și greutatea după câteva săptămâni.
Căprioara este un mamifer din familia Cervidae cu o lungime în jur de un metru și o înălțime de până la 80 de centimetri. Are picioare lungi și subțiri, gâtul ușor alungit, iar culoarea blănii variază în funcție de anotimp. Se hrănește cu muguri, ghindă, jir și rugi de mure.
Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare de păduri de stat.