Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 218 (8442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pregătiri de iarnă

Modalitățile de susținere a funcționării sistemului de termoficare în iarna 2023-2024, discutate de primarul Sucevei la București

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu apropierea sezonului rece, autoritățile locale, dar și cele centrale au pus în discuție problemele de termoficare și soluțiile care trebuie puse în aplicare pentru ca populația să beneficieze de căldură și apă caldă.

Tocmai de aceea, în cursul zilei de joi, primarul Sucevei, Ion Lungu, a fost prezent la București, la o întâlnire de lucru cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, cu secretarul de stat al Ministerului Finanțelor Publice, Daniela Pescaru, și cu directorul pe probleme de termoficare de la Ministerul Dezvoltării, Vali Baciu.

„Am purtat discuții legate de modalitățile de susținere a funcționării sistemului de termoficare în iarna 2023-2024. Primarii prezenți la întâlnire au solicitat să se aprobe schema de sprijin de anul trecut, respectiv decontarea de la bugetul statului, prin Ministerul Dezvoltării, a 50% din factura la combustibilul folosit în centrala termică”, a precizat primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu.

În Suceava, furnizarea căldurii și apei calde este asigurată în sistem centralizat pentru aproape jumătate din populația municipiului, de la centrala pe biomasă a Bioenergy. Sucevenii racordați la sistemul centralizat plătesc cea mai ieftină gigacalorie din țară - 240 lei, preț de furnizare stabilit prin Consiliul Local, diferența fiind subvenționată de la bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modalitățile de susținere a funcționării sistemului de termoficare în iarna 2023-2024, discutate de primarul Sucevei la București.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modalitățile de susținere a funcționării sistemului de termoficare în iarna 2023-2024, discutate de primarul Sucevei la București0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei