Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 218 (8442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiții

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a semnat la Suceava contracte de peste 320 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură și gaz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a fost prezent vineri la Suceava pentru a semna contractele de finanțare pentru 20 de proiecte aprobate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Semnarea contractelor a avut loc în Sala Unirii a Consiliului Județean, în prezența președintelui acestei instituții, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur. La semnarea documentelor au mai participat președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, prefectul Alexandru Moldovan, deputații PNL de Suceava, Ioan Balan, Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Adrian Veștea a precizat că cinci proiecte au fost aprobate la finanțare pentru lucrări de drumuri și poduri, rețele de apă și canalizare. Cel mai mare contract a fost semnat cu președintele CJ Suceava, de 45,2 milioane de lei, pentru reabilitarea DJ 177, pe tronsonul Frasin – Stulpicani – Ostra – Tarnița. Prin proiect vor fi reabilitate 28 de poduri și podețe, drumul pe acest tronson fiind reabilitat în totalitate de Consiliul Județean. Tot pentru lucrări de infrastructură, apă și canal au mai fost semnate contracte pentru primăriile Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Volovăț, Mușenița și Rădășeni.

Adrian Veștea a mai precizat că o sumă de 236,6 milioane de lei va ajunge în județul Suceava pentru construcția de rețele de gaz metan. Contractele au fost semnate cu 15 primari, fie individual pentru localitățile pe care le conduc, fie în calitate de lideri ai unor asociații cu alte localități. Noile rețele de gaz metan vor fi construite în localitățile Vicovu de Sus, Dolhasca, Dumbrăveni, Șcheia, Forăști, Baia, Todirești, Zamostea, Zvoriștea, Stroiești, Ilișești, Voitinel, Capu Câmpului, Valea Moldovei, Bilca, Pătrăuți, Râșca, Mușenița, Bălăceana, Vicovu de Jos, Dolhești și Drăgușeni.

 

Adrian Veștea: Suceava este unul dintre județele care stau foarte bine la numărul de proiecte aprobate și finalizate

În același timp, ministrul Dezvoltării a ținut să sublinieze faptul că președintele CJ Suceava și prim-vicepreședinte la nivel național al PNL, Gheorghe Flutur, a fost unul dintre cei care au susținut implementarea Programului „Anghel Saligny” încă din momentul în care au început discuțiile despre un astfel de program pentru finanțarea proiectelor pe drumuri, apă, canalizare și gaz metan în localități. Adrian Veștea a spus că prin Programul „Anghel Saligny”, în județul Suceava au fost aprobate prin ordin de ministru 148 de proiecte cu o valoare de 1,663 miliarde de lei. El a arătat că pentru 84 de proiecte sunt semnate contractele de finanțare, valoarea acestora fiind de 903 milioane de lei.

Veștea a spus că și prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapele 1 și 2, județul Suceava a avut 482 de proiecte, cu o valoare de 1,513 milioane de lei. Din totalul proiectelor, 369 au fost finalizate, cu o valoare de 1,325 milioane de lei. „Mai avem un rest de decontat de 188 de milioane de lei, ceea ce ar însemna că în prezent avem un procent de realizare de 88%. Mai avem 12% de implementat pentru a putea finaliza PNDL 1 și 2 în județul Suceava, ceea ce se poate realiza până la finele anului următor. Este un progres foarte bun și vreau să vă felicit pe toți cei care ați fost beneficiarii acestui program pentru că v-ați făcut foarte bine treaba și am avut un grad de absorbție foarte bun”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Astfel, el a apreciat faptul că Suceava este unul dintre județele care stau foarte bine la numărul de proiecte aprobate și finalizate. Adrian Veștea a mai adăugat că și prin PNRR sunt 240 de contracte semnate în județul Suceava în valoare de 1,06 miliarde de lei, iar prin Compania Națională de Investiții sunt 81 de investiții contractate, în valoare de 959 milioane de lei. El a dat ca exemple proiectele pentru reabilitarea Palatului Administrativ, de 20 de milioane de euro, cel pentru consolidarea și reabilitarea ansamblului de clădiri al Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou din Suceava (100 de milioane de lei), precum și construcția Sălii Polivalente din Suceava, de 144 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a semnat la Suceava contracte de peste 320 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură și gaz.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a semnat la Suceava contracte de peste 320 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură și gaz2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei