Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 210 (8434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Pericol public

Pușcărie și amendă penală pentru un sucevean care a condus beat, a tamponat opt mașini și a refuzat testarea alcoolemiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean care s-a urcat beat la volan și a comis-o rău de tot pe o stradă din cartierul Obcini al municipiului Suceava, avariind opt mașini parcate, în condițiile în care avea deja o condamnare cu suspendare și permisul anulat, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la o pedeapsă rezultantă de 2 ani și 9 luni de închisoare, plus la achitarea unei amenzi penale de peste 7.000 de lei.

Cazul lui Mihai Sorin atrage atenția din multe puncte de vedere, de la pedeapsa importantă pe care a primit-o și până la faptul că a ”reușit” să avarieze opt mașini.

Pe 3 martie 2019, la primele ore ale dimineţii, poliţiştii Biroului Rutier Suceava au fost sesizaţi că pe strada Slătioarei un şofer care se află sub influenţa băuturilor alcoolice a lovit mai multe autoturisme cu BMW-ul X5 pe care îl conducea.
Poliţiştii au ajuns rapid la faţa locului, iar acolo au identificat bolidul şi pe şoferul care a creat panică. Opt mașini avariate de BMW au fost identificate ulterior.  

La fața locului a fost identificat Sorin Mihai, de 41 de ani, din Suceava, care nu avea dreptul de a conduce și părea a se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, deși era prima oră a dimineții.

Bărbatul a suflat în etilotest, iar rezultatul a fost de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a refuzat să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Aviz amatorilor, cea mai mare pedeapsă încasată de inculpat acum - 2 ani de închisoare - este pentru infracțiunea de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

După acest episod din martie 2019 bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.

După cum am arătat, același bărbat mai avea condamnări pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului, iar pedeapsa cu suspendare a fost revocată acum și transformată în pedeapsă cu executare.

Amenda penală aplicată este pentru infracțiunea de distrugere.

Cumulând pedepsele, judecătorii au ajuns la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 9 luni de închisoare, achitarea unei amenzi penale de peste 7.000 de lei, plus interdicție de a conduce minimum 5 ani, după executarea pedepsei.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Inculpatul poate depune contestație în termen de 10 de zile dacă va considera că pedeapsa este prea mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pușcărie și amendă penală pentru un sucevean care a condus beat, a tamponat opt mașini și a refuzat testarea alcoolemiei.
 Vizualizări articol: 3316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pușcărie și amendă penală pentru un sucevean care a condus beat, a tamponat opt mașini și a refuzat testarea alcoolemiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei