Artiști și tineri sportivi din județ, cu rezultate foarte bune în domeniul în care activează, vor beneficia de sprijin financiar în cadrul programului MOL de promovare a talentelor, la ediția din acest an a programului peste 200 de tineri solicitând finanțare.
Organizat pe bază de concurs de proiecte, programul oferă sprijin financiar pentru achiziționarea de materiale, echipament sportiv, instrumente muzicale sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la concursuri, festivaluri, cantonamente.
Din Suceava au obținut finanțare următorii: Ionuț Bârjovanu – violă, Andreea Mezdrea – biatlon, Maria Talida Sfarghiu – atletism, Mădălina Elena Sîrbu – atletism, Ștefan Ioan Cimpoieș – atletism, Claudia Ionela Costiuc – atletism, Alexandru Prâsneac – atletism, Echipa de minihandbal mixt a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava, Vlad Florin Mușei – sanie.
„De-a lungul ultimilor 18 ani am avut ocazia să cunoaștem și să susținem tineri sportivi și artiști talentați și ne bucurăm că prin programul nostru am reușit să le oferim sprijinul de care au avut nevoie pentru a-și pune abilitățile în valoare, participând la competiții, festivaluri, concerte și expoziții. Suntem mândri de rezultatele pe care le-au obținut, iar efortul pe care tinerii îl depun pentru a face performanță reprezintă o sursă de inspirație pentru fiecare dintre noi”, a declarat Camelia Ene, reprezentant MOL România.
La ediția din acest an au fost înscrise 764 de proiecte, cu 163 mai multe decât anul trecut. Dintre acestea, au fost selectate 226 de proiecte din domeniile artă și sport și care vor beneficia de finanțare totală sau parțială, cu un buget total de 560.000 de lei. În total, 434 de tineri artiști și sportivi talentați vor fi implicați în aceste inițiative.
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.
„Pe parcursul evaluării proiectelor, dublate la număr în ultimii zece ani, juriile de specialitate au analizat în fiecare domeniu atât rezultatele și performanțele solicitanților, cât și condițiile asigurate de diferite instituții, federații și cluburi. Finanțările parțiale au vizat în primul rând necesitățile neacoperite din alte surse, precum și prioritățile constatate de către specialiști”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.