Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 207 (8431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4554 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale intense

Polițiștii au depistat nereguli la 20 din cele 100 de vehicule de transport lemn pe care le-au oprit în ultimele zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii au desfășurat la finele săptămânii trecute acțiuni de control intensificate pe linia verificării transporturilor de material lemnos pe drumurile publice din județ. În acest sens au fost organizate filtre rutiere mixte formate din polițiști rutieri și polițiști din cadrul structurii de prevenire și combatere a delictelor silvice, fiind controlate în jur de 100 de mașini care transportau lemn, de la vehicule de tonaj mare și până la autoutilitare.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, a declarat că în 20 dintre cazuri au fost depistate nereguli, transporturi fără acte ori transporturi parțial cu acte, cu cantități importante de lemn în plus, de proveniență necunoscută.

Cea mai mare confiscare a fost realizată în ultima zi a lunii august de către polițiștii de la Secția Rurală Vadu Moldovei, care, pe timp de noapte, au oprit pentru control, pe raza comunei Forăști, o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Slatina.

Bărbatul transporta o cantitate mare de cherestea și a prezentat la control, în format electronic, un aviz pentru cantitatea de 12 mc cherestea tivită brad.

În urma verificării avizului în platforma SUMAL 2.0 polițiștii au constatat că documentul era valabil, dar din fotografiile încărcate nu se distingea corespunzător încărcătura de material lemnos, existând suspiciunea că o parte din materialul lemnos transportat nu este trecut în aviz.

Polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Dolhasca, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că o cantitate de puțin peste 8 mc cherestea tivită brad este în plus față de cantitatea avizată.

Așadar, ochiul polițiștilor de la Vadu Moldovei a intuit corect diferența mare dintre ce era în acte și ce era în încărcătură.

Șoferul a încasat o amendă de 3.000 de lei pentru transport ilicit de lemn și s-a dispus confiscarea  fizică a cantități de cherestea tivită brad în plus, în valoare de peste 7.500 de lei.  

Materialul lemnos confiscat a fost depozitat și preluat în custodie de către Ocolul Silvic Dolhasca.

Și polițiștii de la Vicovu de Sus au depistat o autoutilitară condusă de un bărbat de 43 ani, din satul Brodina, comuna Izvoarele Sucevei, care avea aviz de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 2,43 mc lemn rotund molid, respectiv 19 piese.

Și aici părea că este vorba de mai mult lemn transportat.

În autoutilitară a fost inventariată cantitatea totală de 5,29 mc lemn rotund molid, din care 2,86 mc fără aviz de însoțire.

Lemnul în plus, în valoare de peste 1.200 de lei, a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii au depistat nereguli la 20 din cele 100 de vehicule de transport lemn pe care le-au oprit în ultimele zile.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii au depistat nereguli la 20 din cele 100 de vehicule de transport lemn pe care le-au oprit în ultimele zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei