În ciuda valului de scumpiri, din toate domeniile, prețul gigacaloriei furnizate populației la Suceava nu va crește.
Consumatorii racordați la sistemul centralizat vor plăti tot 240 de lei – prețul de furnizare stabilit prin Consiliul Local, diferența până la 567,92 lei (prețul final de producere, transport și distribuție a energiei termice) fiind subvenționată de la bugetul local al municipiului Suceava.
Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, în urma discuțiilor purtate cu acționarii și conducerea societăților de producere a energiei termice, de transport și distribuție a acesteia, respectiv Bioenergy și Thermonet Suceava. Mai mult, edilul municipiului vrea ca populația să se poată rebranșa la sistemul centralizat, fără fie nevoită să plătească.
“Lucrăm la strategia de încălzire a orașului nostru pentru sezonul rece 2023-2024. Voi propune Consiliului Local ca Primăria să suporte costurile de rebranșare la sistemul centralizat la populație.
Am stabilit ca în viitorul sezon rece să funcționăm numai pe biomasă (resturi de masă lemnoasă), la fel ca în ultimii ani, fără a utiliza gaz metan. Stocul de biomasă este corespunzător, curtea societății Bioenergy este plină de resturi de masă lemnoasă. Asigurăm sucevenii că vor beneficia de căldură și apă caldă în condiții optime în sezonul rece care vine!”, a declarat primarul Sucevei.
În prezent, locuitorii municipiului Suceava beneficiază de cea mai ieftină gigacalorie produsă în țară, datorită utilizării biomasei drept combustibil principal.