Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 31 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 204 (8428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

30 august – 3 septembrie

Filmul „Cuviosul Eustatie Protopsaltul și Școala muzicală de la Putna”, lansat la „Colocviile Putnei”, ediția a XXIX-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A XXIX-a ediție a simpozionului de istorie „Colocviile Putnei” a debutat joi, 30 august, la Mănăstirea Putna, cu lansarea filmului „Cuviosul Eustatie Protopsaltul și Școala muzicală de la Putna”, realizat de Trinitas TV. În cadrul colocviului, care va ține până pe 3 septembrie, există o secțiune specială dedicată Mănăstirii Voroneț:  „Mănăstirea Voroneț - 535 de ani de la zidire”.

Această ediție va cuprinde și o secțiune de muzicologie. Printre participanții din acest an se numără: Ștefan S. Gorovei (Iași), Maria Magdalena Székely (Iași), Ștefan Andreescu (București), Ovidiu Cristea (București), Arhim. Policarp Chițulescu (București), Emil Dragnev (Chișinău), Ioan-Augustin Guriță (Iași), Elena Firea (Cluj-Napoca), Olimpia Mitric (Suceava), Lucian-Valeriu Lefter (Vaslui), Elena Chircev (Cluj-Napoca), Evghenia Ignatenko (Kiev).

Organizatorii (Mănăstirea Putna și Centrul de Cercetare și Documentare „Ștefan cel Mare”) au transmis care sunt temele abordate la această ediție a colocviului: Noi informații despre solia lui Ștefan cel Mare în Caffa (decembrie 1459–ianuarie 1460), Conflict și diplomație în relațiile moldo-ungare (1470–1475), Moștenirea lui Ștefan cel Mare. Relațiile Moldovei cu Imperiul Otoman (1503–1511), Tezaurul muzical putnean în preocupările cercetătorilor români, Iconostasul bisericii mari a Mănăstirii Dragomirna și modelul său putnean, Ctitori ai Voronețului din veacurile al XVII-lea și al XVIII-lea, Sfânta Mănăstire Putna în arhiva patrimoniului românesc, Îmbrăcarea schimei mari de mitropolitul Iacob Putneanul în 1778. Lucrările colocviului vor fi transmise în direct pe canalul de YouTube al Mănăstirii Putna. Programul completat al evenimentului poate fi accesat pe site-ul Centrului „Ștefan cel Mare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filmul „Cuviosul Eustatie Protopsaltul și Școala muzicală de la Putna”, lansat la „Colocviile Putnei”, ediția a XXIX-a.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filmul „Cuviosul Eustatie Protopsaltul și Școala muzicală de la Putna”, lansat la „Colocviile Putnei”, ediția a XXIX-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei