Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 203 (8427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Lucrări necesare

Peste cinci milioane de euro s-au investit în infrastructura comunei Todirești în ultimii trei ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Satele comunei Todirești cunosc o dezvoltare rapidă în ultimii ani, dovadă și investițiile masive care s-au realizat. Numai în ultimii trei ani s-au executat lucrări de peste cinci milioane de euro, iar sumele vor crește prin atragerea unor noi fonduri din diferite surse. Mugurel Bocancea, primarul comunei Todirești, este de părere că decalajul care exista față de alte comune din zonă trebuie recuperat, iar oamenii să se bucure de un confort adecvat perioadei în care trăim.

Centrul cultural Todirești, o construcție în valoare de 7,6 milioane de lei, la care se adaugă dotări și alte lucrări în valoare de peste 800.000 de lei, este acum gata să găzduiască manifestări și alte evenimente cultural artistice. Recent s-au finalizat și lucrările de modernizare a grădiniței din satul Costâna, a căror valoare s-a ridicat la suma de 1,4 milioane de lei. De asemenea, modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public din comuna Todirești, lucrare realizată prin Agenția Fondului de Mediu, a costat circa 1,6 milioane de lei.

 

În ceea ce privește unitățile de învățământ, în ultimii trei ani s-au realizat lucrări de reabilitare, modernizare și extindere în valoare totală de peste 10 milioane de lei. Au ajuns la un nivel superior Școala Costâna, Școala Gimnazială Părhăuți, Școala Gimnazială Todirești, Școala Gimnazială ”Ioan V. Rachieru” Soloneț, dar și Școala Veche Soloneț.

Nu a fost uitată nici partea de agrement, sens în care s-au realizat terenuri de sport în Costâna, Părhăuți, Todirești și Soloneț, valoarea totală a acestor proiecte fiind de aproape 1,3 milioane de lei, toate cu bani de la bugetul local.

Printre lucrări mai pot fi amintite cele de asfaltări ale unor drumuri de interes local pentru oamenii din comună, achiziționarea de coșuri de gunoi și bănci, dar și alte componente care vor fi utilizate pentru lucrările viitoare din comună.

Primarul Mugurel Bocancea a spus că investițiile vor continua în ritm susținut și a amintit în acest sens lucrările de la rețeaua de apă potabilă din comuna Todirești. Este o lucrare în valoare de peste 11 milioane de lei, iar la final vor fi 40 de kilometri de rețele, în toate cele patru sate din comună: Costâna, Părhăuți, Todirești și Soloneț. Tot la Todirești, vor fi construite locuințe pentru tineri, proiect prin PNRR care se află în faza de licitație pentru execuția lucrărilor, valoarea totală fiind de aproape două milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste cinci milioane de euro s-au investit în infrastructura comunei Todirești în ultimii trei ani.
 Vizualizări articol: 1358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste cinci milioane de euro s-au investit în infrastructura comunei Todirești în ultimii trei ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei