Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 200 (8424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate, înainte de contestații

32,5 la sută dintre elevii suceveni au promovat examenul de bacalaureat, sesiunea august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În județul Suceava, conform rezultatelor publicate de Ministerul Educației vineri, 25 august 2023, rata de promovare înregistrată în sesiunea august  a examenului național de bacalaureat 2023 este 32,5%. Rata de promovare la nivel național este 29,8%. Din totalul candidaților promovați (283), doi candidați au obținut medii între 9-9,99, unul a obținut medie între 8-8,99, 28 au obținut medii între 7-7,99 și 252 au obținut medii între 6-6,99.

Cele mai mari medii la bacalaureatul din sesiunea august au fost obținute de un elev de la Colegiul Tehnic Rădăuți, specializare: tehnician în activități economice, care a obținut media 9,11; un alt elev de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, specializarea tehnician în turism, a obținut media 9,05 și pe poziția a treia s-a situate un elev de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, specializarea tehnician în turism, care a obținut la bacalaureat media 8,25.

La probele scrise s-au prezentat 871 de candidați (81,93%), din cei 1.063 de candidați înscriși. Dintre aceștia, 644 de candidați provin din promoția curentă, iar  227 de candidați din promoțiile anterioare. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 31,8% (205 promovați), iar pentru promoțiile anterioare – 34,3% (78 promovați).

Media minimă de promovare a examenului național de bacalaureat este șase, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este cinci. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți.

În ceea ce privește rezultatele cumulate după ambele sesiuni de bacalaureat 2023, rata de promovare în județul Suceava este 79,5% (4.155 de candidați). Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspector școlar, prof. Ioan Cezar Anuței, a declarat că pentru promoția curentă, rata de reușită este 83,5% (3.943 de candidați), iar pentru promoțiile anterioare – 41,9% (212 candidați). Rata de promovare la nivel național  este 76,7%.

Rezultatele au fost afișate în centrele de examen și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD). Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 26 - 28 august), vor fi comunicate marți, 29 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 32,5 la sută dintre elevii suceveni au promovat examenul de bacalaureat, sesiunea august.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
32,5 la sută dintre elevii suceveni au promovat examenul de bacalaureat, sesiunea august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei