Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 199 (8423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4554 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

AUR solicită demisia secretarului municipiului Suceava, Ioan Ciutac, în cazul scandalului din jurul clubului Foresta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul AUR Suceava, deputatul Doru Acatrinei, a solicitat demisia secretarului municipiului Suceava, Ioan Ciutac. Doru Acatrinei a transmis joi că AUR Suceava a urmărit cu indignare evoluția evenimentelor în cadrul clubului de fotbal Foresta Suceava și își exprimă îngrijorarea că acesta „a încăput pe mâinile unor recuperatori și folosește bani publici pentru recuperarea pretinselor datorii”.

El a arătat că într-un articol publicat într-un ziar național de sport, la data de 19 septembrie 2017, se preciza că la Foresta Suceava au venit niște “investitori” și că pentru ediția de campionat 2018-2019 clubul a primit 1,5 milioane lei de la Primăria Suceava și 400.000 lei de la Consiliul Județean Suceava și că în acest timp „s-au făcut foarte multe facturi false pentru a se putea deconta banii”, în articol fiind menționate și alte nereguli. Doru Acatrinei a adăugat că din informațiile desprinse din audiențele acordate la sediul AUR Suceava au rezultat mai multe probleme, printre acestea numărându-se existența unor facturi plătite pentru achiziționarea de vitamine și echipamente din Republica Moldova pentru fotbaliștii Forestei Suceava, care nu au ajuns niciodată la club, plata unor facturi de cazare, pe timp îndelungat, cu un tarif de 180 lei/noapte/pe cameră pentru 10 fotbaliști ai Forestei Suceava în condițiile în care la recepția hotelului tariful este de 120 lei/noapte/cameră, sau existența unor facturi ale clubului Foresta pentru masă care sunt „umflate sau dublate”.

„La acestea sunt adăugate și <protocoalele sau petrecerile private ale membrilor fondatori>, dar și existența unui dublaj al facturilor de cazare pentru membrii clubului Foresta. Aceştia erau în aceeași zi și în deplasare în orașul unde echipa Foresta Suceava disputa meciul oficial de fotbal, și în oraşul Suceava”, a mai precizat liderul AUR Suceava. El a mai spus că din informațiile pe care le are, foarte mulți oficiali și angajați luau salarii și prime degeaba de unde rezultă că există „un sistem de sifonare a banului public”. „Pe lângă salariul de 3.000 euro/lună al lui Andrei Ciutac, preşedintele clubului Foresta, fiul secretarului municipiului Suceava, există personal TESA și/sau administrativ care lua prime de până la 5.000 lei pentru victoria echipei de fotbal. Există astfel un sistem de sifonare a banului public prin care <investiția de 3,5 milioane lei> făcută de un membru fondator acum câțiva ani a fost umflată astăzi la 8 milioane lei, și care a fost prezentată unor oameni de afaceri suceveni cu ocazia unor discuții despre preluarea echipei Foresta Suceava ca fiind <împrumuturi de la București> ce trebuie neapărat achitate. Mai mult, de pe cardul clubului Foresta Suceava a fost scoasă suma aproximativă de un miliard de lei vechi cash în interval de o săptămână”, a declarat Doru Acatrinei. El mai susține că secretarul Primăriei Suceava, Ioan Ciutac, reprezentantul finanțatorului Municipiul Suceava, în conformitate cu Legea 350/2005, a fost auzit cel puțin o dată spunând „plătiți împrumuturile de la București”.

Față de toată această situație, Doru Acatrinei a spus că AUR Suceava solicită public organelor cu atribuții de control din județul Suceava să verifice dacă impozitele datorate Statului Român de către clubul de fotbal Foresta Suceava au fost stabilite corect, dar și realitatea înregistrărilor în contabilitate a operațiunilor, realitatea plăților efectuate către jucătorii de fotbal și către personalul TESA și administrativ al clubului și să identifice facturile false și/sau plățile nelegale.

„De asemenea, este necesar ca organele de control cu atribuții în lupta antifraudă să stabilească realitatea <împrumuturilor de la București> și dacă acestea vin de la cămătari, ce dobândă plătește clubul Foresta Suceava și cum a ajuns <investiția> de 3,5 milioane lei la 8 milioane lei”, a declarat Doru Acatrinei. El a adăugat că AUR solicită și demisia președintelui clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac, dar și implicarea primarului Ion Lungu pentru a scoate clubul „din mâna interlopilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AUR solicită demisia secretarului municipiului Suceava, Ioan Ciutac, în cazul scandalului din jurul clubului Foresta.
 Vizualizări articol: 1215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
AUR solicită demisia secretarului municipiului Suceava, Ioan Ciutac, în cazul scandalului din jurul clubului Foresta4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei