Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 192 (8416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă... - Perioada 17-23 august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • Festivalul „Amestec”, ediția a II-a, la Fundu Moldovei

 

Festivalul „Amestec”, ediția a II-a, „Festivalul unde atingi cerul”, se pregătește să revină, în perioada 18-20 august 2023, în satul Deluț, comuna Fundu Moldovei, cu o nouă doză de energie și creativitate. În timpul celor trei zile de festival, „Amestec” va găzdui o serie de evenimente și ateliere care să satisfacă toate gusturile și generațiile.

 

  • Muzeul Satului Bucovinean, program special

 

Muzeul Satului Bucovinean va avea un program special de vizitare în următoarea perioadă. În perioada 17-20 august, turiștii sunt așteptați în intervalul 10:00-20:00. Ultima intrare în muzeu se face cu jumătate de oră înainte de închidere.

 

  • „Povești dintre ziduri”

 

În Sala Voievozilor din Cetatea de Scaun a Sucevei puteți vizita, în perioada 1-30 august, Expoziția de fotografie „Povești dintre ziduri” – Suceava Medievală prin obiectiv, realizată de artistul fotograf Alin Leancă.

 

  • Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava

 

Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava, 17-20 august. Vor participa nu mai puțin de 37 de trupe din România, Ucraina, Turcia,  Bulgaria, Ungaria, Slovacia și Republica Moldova. În programul festivalului vor mai fi spectacole cu foc și ecvestre, demonstrații ale trupelor participante, dar și o reprezentație a piesei „Apus de Soare”. Totul începe cu o paradă cum nu s-a mai văzut, cu surle, trâmbițe, tobe, cai, păsări de pradă, cu peste 500 de domnițe și cavaleri.

 

  • Festin culinar, Foișorul Cetății de Scaun a Sucevei

 

De la Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava nu vor lipsi „deliciile medievale”, preparate de Chef Cătălin Scărlătescu. „Încingem grătarele și plitele și vă ispitim cu mâncăruri alese, ca să vă facem șederea tihnită și să puteți participa îndestulați la întreceri cavalerești, turniruri, dansuri medievale, teatru, spectacole cu focuri și la toate celelalte care se întâmplă între zidurile Cetății de Scaun a Sucevei la Festivalul Medieval <Ștefan cel Mare>, în zilele de 17, 18, 19 și 20 august 2023”, anunță organizatorii.



Joi, 17 august

 

  • Expoziții, la Galeria de Artă Zamca

 

Două expoziții, pictură pe pânză și grafică, vor fi vernisate joi, 17 august, la ora 13:00, la Galeria de Artă Zamca. Este vorba de  Expoziția de pictură pe pânză „Dragă pădure, dragă Românie!”, realizată de Luminița Bogdan, și Expoziția de Grafică „Nuanțe și Contururi”, autor Ionela Paiu. Expozițiile realizate de artiștii suceveni vor putea fi vizitate la Galeria de Artă Zamca, situată pe strada Zamca, nr. 17, Suceava, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, până pe 31 august.

 

  • Parada cu făclii a Festivalului Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava și concert ALTAR

 

Ora 20:30, Parada cu făclii a Festivalului Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava (Obcini, bulevardul George Enescu, Primăria Municipiului Suceava, str. Ana Ipătescu, Cetatea de Scaun a Sucevei). După parada cu făclii este programat concertul ALTAR.



Vineri, 18 august

  • Vernisajul expoziției „...De pe la noi” de Gheorghe Istrati

 

La Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc va avea loc vineri, 18 august, de la ora 18:00, vernisajul expoziției „...De pe la noi” de Gheorghe Istrati, expoziție temporară de artă plastică.

 

  • Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava, concerte

 

Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava, program: Concert Ana Creangă și Vlad Ciocoiu (ora 16:00), Concert Truverii (17:30-18:15), Concert Peregrinii (18:30-19:10), Muzică medievală - Asociația Culturală Friederich Schwartz (19:30).

 

Sâmbătă, 19 august

 

  • Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava, concerte

 

Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava, program: Concert Ana Creangă și Vlad Ciocoiu (ora 16:00), Concert Truverii (17:30-18:15), Concert Peregrinii (18:30-19:10), Muzică medievală - Asociația Culturală Friederich Schwartz (19:30).

 

  • Teatru și foc cu trupa „Amor Flammis"

 

Un spectacol de teatru și foc prezentat în exclusivitate de trupa „Amor Flammis” România la Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” 2023.

Spectacolul „Infernul lui Dante” este o adaptare captivantă a celebrei opere epice „Divina Comedie” scrisă de Dante Alighieri, care ne poartă într-o călătorie emoționantă prin iadul imaginat de poet. Într-o combinație de teatru, muzică și efecte speciale, actorii talentați vor da viață acestei epopei clasice, oferind o experiență remarcabilă și memorabilă pentru toți cei prezenți!

Locația: Cetatea de Scaun a Sucevei. Ora exactă: 23:10.

 

Duminică, 20 august

 

  • Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava, concerte

 

Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava: Concert Ana Creangă și Vlad Ciocoiu (ora 16:00), Muzică medievală - Asociația Culturală Friederich Schwartz (17:30).

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă... - Perioada 17-23 august.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă... - Perioada 17-23 august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei