Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 189 (8413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru condiții optime

Școlile sucevene mai au nevoie de aproape 300 de angajați, mare parte profesori, pentru noul an școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru funcționarea în condiții optime, școlile sucevene au nevoie să-și suplimenteze organigrama cu încă 295 de posturi noi, fiind vorba despre 235 posturi pentru de cadre didactice și 60 de posturi pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic.

La nivel national, pentru începutul anului școlar, Ministerul Educației solicită Guvernului 5.360 de posturi noi, dintre care 3.700 de posturi pentru cadrele didactice, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern publicat în dezbatere publică, informează edupedu.ro.

Potrivit portalului, suplimentarea posturilor a fost solicitată de inspectoratele școlare județene și vizează angajări în școli, grădinițe și în centrele de resurse și asistență educațională.

Cele mai multe posturi didactice cerute de inspectoratele școlare pentru a fi înființate sunt în București (673), Timiș (490) și Ilfov (400).

Conform edupedu.ro, majorarea numărului de clase, ca efect al reducerii numărului de elevi care pot face parte dintr-o formațiune de studiu și intrarea în vigoare a legilor educației pe 2 septembrie 2023 sunt motivele pentru care Ministerul Educației solicită Guvernului 5.360 de posturi noi, cele mai multe fiind pentru cadrele didactice – peste 3.700.

Grupa mijlocie devine obligatorie pentru copiii de grădiniță, din septembrie 2023, potrivit legii 185/2020. Tot în acea lege este prevăzută și diminuarea efectivelor de elevi/ preşcolari din care se constituie formatiunile de studiu în învăţământul preuniversitar. Adică clasele au mai puțini elevi, precizează autorul proiectului de act normativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școlile sucevene mai au nevoie de aproape 300 de angajați, mare parte profesori, pentru noul an școlar.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școlile sucevene mai au nevoie de aproape 300 de angajați, mare parte profesori, pentru noul an școlar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei