Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 188 (8412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Absurd

Elevi admiși la licee din județ fără a susține examenul de evaluare națională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

51 de absolvenți de clasa a VIII-a au reușit să se strecoare în rândul liceenilor fără minim de efort, fiind admiși la licee din județul Suceava fără a susține examenul de evaluare națională.

Ei au dobândit statutul de licean în cea de-a doua etapă de admitere, etapă în care metodologia permite și celor care nu au trecut prin probele evaluării naționale să intre în învățământul liceal.

Aceștia au fost admiși pe baza mediei din clasele gimnaziale, medii cuprinse între 6,34 și 8,27, la licee precum Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Liceul tehnologic Moldovița, Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus etc. Mare parte dintre elevii admiși pe ultima sută de metri, fără examen, s-au aflat la finele anului în situații de corigență. Astfel, situația școlară nu le-a permis să se înscrie la examenul de la final de gimnaziu, care se organizează doar într-o singură sesiune.
De asemenea, tot în a doua etapă de admitere la liceu au fost admiși la licee din județ 39 de elevi cu medii de admitere între 2,72 și 7,50.

15 dintre ei au medii de admitere (media de la evaluarea națională) sub 5.

La a doua etapă de repartizare la liceu au participat: candidații care au fost repartizați în prima etapă de repartizare, dar care nu și-au depus dosarul de înscriere în termen, candidații care nu au fost repartizați în prima etapă, candidații care nu au participat la examenul de evaluare națională sau care și-au încheiat ulterior situația școlară.

Repartizarea s-a realizat în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere pentru candidații care au susținut evaluarea națională în funcție de opțiunile exprimate, iar apoi au fost repartizați candidații fără evaluare națională, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi admiși la licee din județ fără a susține examenul de evaluare națională.
 Vizualizări articol: 1742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Elevi admiși la licee din județ fără a susține examenul de evaluare națională3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei