Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 182 (8406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7057 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Centrul de Zi „Hope`s„

Activități cu părinții pentru prevenirea marginalizării copiilor din cauza dizabilității, la Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sediul Centrului Multifuncțional de zi „Hope`s” al Asociației „Schitul Laura Lavrentie” (Calea Bucovinei nr. 22) din municipiul Rădăuți vor avea loc luni, 7 august 2023, la ora 12:00, activități cu părinții pentru prevenirea marginalizării copiilor din cauza dizabilității, a comportamentelor abuzive în familie, dar și a discriminării în școli. Asociația Institutul pentru Parteneriat Bucovina lansează Campania de informare „Prietenia ta, le face bine! Fii alături de ei!”. Activitățile fac parte din proiectul „Centrul Multifuncțional de zi Hope`s pentru copii și adolescenți cu CES (cerințe educaționale speciale) din spectrul TSA (tulburare de spectru autist)”, cofinanțat din Fondul Social European, prin programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Asociația „Schitul Laura Lavrentie”, în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina și Școala Gimnazială „Gheorghe Popadiuc” Rădăuți.

Luni, pe 7 august 2023, se vor derula activități de informare și conștientizare a familiilor beneficiarilor, copii care suferă de tulburare de spectru autist (TSA) cu privire la nevoile și drepturile acestora, precum și activități privind discriminarea acestora în unitățile de învățământ.

Totodată, vor fi organizate activități de popularizare și informare în scopul atragerii de voluntari din rândul familiilor sau al comunității în genere, pentru crearea unui grup de suport și de acțiune în plan local.

Am aflat de la organizatori că proiectul include o componentă „pentru creșterea gradului de conștientizare a actorilor decizionali în asigurarea educației incluzive, a părinților și victimelor discriminării, precum și a publicului larg privind impactul discriminării la nivel personal, educațional și asupra societății și importanța dreptului egal la educație de calitate”.

Se are în vedere formarea unui set de măsuri integrate de sprijin prin furnizarea de servicii socio-medicale și educaționale adaptate în rândul a minimum 55 de copii cu nevoi special din spectrul TSA (tulburări de spectru autist), în vederea îmbunătățirii accesului la educație și facilitarea inserției în comunitate cu accent pe elevii aparținând minorității rome și elevi din mediul rural/comunități dezavantajate socio-economic, în vederea reducerii numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

 

Concursuri de desen, concursuri tematice, activități cu cadrele didactice

În cadrul proiectului „Centrul Multifuncțional de zi HOPE`S pentru copii și adolescenți cu CES (cerințe educaționale speciale) din spectrul TSA” sunt avute în vedere o serie de activități ce vizează discriminarea în școli. Acestea vor fi organizate atât în Școala Gimnazială „Gheorghe Popadiuc” Rădăuți, parteneră în proiect, cât și în alte unități de învățământ de masă, cu precădere cele din care provin persoanele din grupul țintă al proiectului. Vor fi organizate și concursuri de desen, concursuri tematice, activități cu cadrele didactice, care vor putea realiza la rândul lor propriile acțiuni în școli pentru prevenirea și combaterea discriminării.

În același timp, vor fi derulate evenimente și seminarii tematice unde vor fi invitați să participe familiile beneficiarilor și reprezentanți ai autorităților publice locale, ai entităților relevante, medici, simpli cetățeni și reprezentanți ai ONG-urilor, activități în care vor fi abordate subiecte legate de problematica autismului, pentru familiarizarea acestora cu particularitățile și nevoile copilului cu TSA, în vederea cunoașterii dificultăților și a barierelor cu care aceștia se confruntă, dar vor fi trase și semnale de alarmă referitoare la provocările întâmpinate de familiile copiilor cu TSA. Pentru întrebări și informații suplimentare despre proiect aveți la dispoziție adresa de e-mail office@bucovinainstitute.org  sau numărul de telefon 0770-367.769, persoană de contact: Daniela Năsui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități cu părinții pentru prevenirea marginalizării copiilor din cauza dizabilității, la Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activități cu părinții pentru prevenirea marginalizării copiilor din cauza dizabilității, la Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei