vineri, 28 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 175 (8399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9774 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6059 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Finanțat de Consiliul Local Suceava

Festivalul Plăcintelor revine la Cetate, cu ediția a II-a, dar de Sfânta Marie Mică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria evenimentelor organizate în iulie și august în zona Cetății de Scaun Suceava va fi continuată anul acesta cu un festival a cărui primă ediție a avut loc anul trecut, dar târziu, la începutul sezonului rece.

Tocmai de aceea, anul acesta va fi organizat pe 8 septembrie, într-o zi de mare sărbătoare - de Sfânta Marie Mică (Nașterea Maicii Domnului), după cum a subliniat inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu.

Chiar dacă suma alocată pentru organizarea evenimentului este de 40.000 lei, mult mai puțin decât pentru alte manifestări finanțate de la bugetul local, solicitarea a stârnit foarte multe discuții din partea reprezentanților PSD și USR. Ba că organizatorul este o asociație culturală înregistrată la Șcheia și că nu e corect să li se dea pe mână banii sucevenilor, chiar dacă evenimentul este unul de care beneficiază municipiul Suceava, ba că anul trecut nu au fost destule plăcinte, ba că nu a avut succes atât de mare încât să fie reluat (de parcă toate evenimentele au succes nebun de la prima ediție, nu capătă renume și cresc în timp...) și că de ce nu sunt aduși să cânte artiști renumiți din afară, nu cei locali.

Tocmai de aceea, edilul Sucevei le-a răspuns că manifestarea a fost mutată mai devreme, în septembrie, pentru ca vremea să fie mai prietenoasă, nu ca la prima ediție, unde au fost și plăcinte din plin, pentru cei care au avut ochi să le vadă și nu doar să caute să critice, iar invitarea talentelor locale este absolut normală, din moment ce sunt atât de mulți artiști apreciați de public din Bucovina, plus că aducerea de trupe din alte părți ar implica și costuri mult mai mari, iar suma alocată de la bugetul local nu ar ajunge nici pentru onorariul uneia mai cunoscute, nici gând pentru mai mulți invitați.

Accesul la Festivalul Plăcintelor este liber, nu se percepe nici o taxă, iar ca la orice eveniment, sunt prezente standuri cu mai multe tipuri de produse, nu doar plăcinte.

Proiectul se dorește a fi unul de promovare a turismului gastronomic și a valorilor tradiționale românești, fiind menit să atragă turiști dornici să descopere locurile, comunitatea și obiceiurile, precum și bucatele făcute în Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Plăcintelor revine la Cetate, cu ediția a II-a, dar de Sfânta Marie Mică.
 Vizualizări articol: 1490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Plăcintelor revine la Cetate, cu ediția a II-a, dar de Sfânta Marie Mică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei