Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 173 (8397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

5.000 de lei pentru elevii cu 10 la bac și 2.000 de lei pentru media maximă la evaluarea națională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației vrea să-i premieze pe cei mai merituoși elevi din județ, care au excelat la examenele naționale din acest an, bacalaureat, respectiv evaluare națională.

Potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică, ministerul de resort vrea să-i recompenseze cu suma de 2.000 de lei pe cei 466 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la evaluarea națională 2023.

De asemenea, cei 92 de absolvenți de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a bacului ar urma să fie premiați cu câte 5.000 de lei.

În Suceava sunt 17 elevi cu 10 curat la evaluarea națională și două eleve de la Colegiu „Eudoxiu Hurmuzachi” cu 10 la examenul de bacalaureat, medie obținută după soluționarea contestațiilor.

„Scopul proiectului de act normativ constă în susținerea activității de înaltă performanță din învățământul preuniversitar”, notează Ministerul Educației.

Costurile totale ale premiilor s-ar ridica la 1.392.000 de lei.

„Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învățământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional și personal. În contextul menționat anterior, apreciem că performanța lor este excepțională și merită evidențiată, stimulată și celebrată. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor și o invitație către întreaga populație școlară la un învățământ de performanță înaltă”, se mai arată în proiectul lansat în dezbatere publică.

În 2022, stimulentele financiare au avut o valoare de 1.000 de lei pentru absolvenții clasei a VIII-a și de 3000 de lei pentru absolvenții de liceu cu 10 la bac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5.000 de lei pentru elevii cu 10 la bac și 2.000 de lei pentru media maximă la evaluarea națională.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5.000 de lei pentru elevii cu 10 la bac și 2.000 de lei pentru media maximă la evaluarea națională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei