Profesoara Marinela Mocanu, de la Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea, a coordonat echipa redacțională a noului manual de Educație Tehnologică și Aplicații Practice, clasa a VI-a, manual aprobat de evaluatorii de specialitate pentru distribuirea în şcoli.
Manualul este tipărit de Editura Aramis, fiind o reeditare a celui publicat în 2018, însă cu o grafică îmbunătățită, conținuturi revizuite și mai sistematizate, prezentare atractivă și noi activități practice.
Manualul a fost evaluat cu 98,35 de puncte și poate fi consultat la https://manuale.arobs.com/tehnologica6/, https://www.librariaaramis.ro/și https://www.edituraaramis.ro/.
„Editura Aramis vă prezintă noul manual de Educație tehnologică și aplicații practice clasa a VI-a, autori: Marilena Mocanu, Loredana Săndulescu, Magda Dache, câștigător al licitației organizate de Ministerul Educației.
Vă invităm să optați pentru excepționala calitate a conținutului, competența recunoscută a autorilor, ținuta grafică deosebită și, nu în ultimul rând, experiența de peste 30 de ani în realizarea manualelor și auxiliarelor școlare din România”, transmit reprezentanții editurii.
În această perioadă, profesorii de specialitate pot consulta manualul și pot opta pentru acesta prin intermediul platformei de comenzi online, etapă urmată de centralizarea comenzilor de către Inspectoratul Școlar Județean și ulterior de Ministerul Educației.
Astfel, începând din această toamnă, elevi din toată ţara vor putea lucra ghidaţi de manualul tipărit la editura Aramis.
Cu o grafică atractivă şi un conţinut uşor de parcurs, manualul are patru unităţi de învățare: Mediul construit, Rețele de utilități, Căi și mijloace de transport, Locuința, școala – proiectare și amenajare.
„Acesta manual, editat pentru prima dată în 2018, a fost primit foarte bine de către profesorii de educație tehnologică, au fost apreciate conținuturile, aplicațiile, grafica, dovadă fiind și numărul mare de cadre didactice de specialitate care au optat pentru acesta. Grafică deosebită, conținuturile sistematizate, predate gradual, aplicațiile practice testate, diversitatea sunt caracteristice acestui manual. Fiecare profesor poate alege din conținut în funcție de posibilitățile clasei, de specificul local, de elevi”, a apreciat Marinela Mocanu.
Aceasta semnează și manuale de Educație tehnologică de clasa a V-a, a VII-a și a VIII-a, manual auxiliar, apărute la editura Aramis, toate aprobate de Ministerul Educației. Fiecare manual are și caiet de lucru.
Marinela Mocanuare o experienţă la catedră de peste 30 de ani, iar din 1995 predă educaţia tehnologică la Şcoala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea şi la Şcoala Gimnazială „Cristofor Simionescu” Plopeni. De asemenea, aceasta predă și Informatică și TIC.
Resurse educaționale digitale
În completarea manualelor de la clasă, prof. Mocanu propune o serie de resurse educaționale digitale, adresate elevilor de gimnaziu, realizate în calitate de expert RED (singurul din țară pentru educație tehnologică) în cadrul proiectului CRED.
Materialele digitale pot fi consultate pe www.digital.educred.ro, platformă a proiectului CRED. Utilizatorii trebuie să selecteze clasa, disciplina, materialele putând fi consultate gratuit.
De asemenea, pe canalul de YouTube „EDUCRED Gimnaziu”, secțiunea Educație tehnologică și aplicații practice, profesorii și elevii pot consulta o serie de materiale video, bogate în informații, prezentate într-un mod atractiv și precis.