Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 162 (8386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9731 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5973 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administrație

Firmele care asfaltează axa rutieră principală din municipiul Suceava trebuie să dea „testul capacelor de canal”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Principalul test care va proba calitatea reabilitării axei rutiere centrale din municipiul Suceava va fi cel al aducerii capacelor de canal la același nivel cu asfaltul, a declarat, miercuri, în conferință de presă, viceprimarul Lucian Harșovschi. În contextul prezentării unei invitații de înfrățire primite din partea administrației orașului Lansing, capitala statului american Michigan, Harșovschi a spus că din delegația care va participa la ceremonia de semnare a documentelor ar trebui să facă parte și reprezentanți ai unor firme de construcție, „pentru a vedea cum se montează capacele de canal”.

O altă modalitate de evaluare a constructorilor de drumuri va fi încadrarea în termenele prevăzute în contract. Toate acestea, precum și o clauză conform căreia cine nu respectă termenele asumate nu va mai putea participa la o altă licitație organizată de administrația locală, vor fi prevăzute în noul contract de întreținere a străzilor în municipiul Suceava, scos la licitație de primărie.  Termenul de deschidere a ofertelor este 16 august a.c.. Potrivit viceprimarului, valoarea noului contract, care va fi pentru 2 ani, este de 86,4 milioane de lei fără TVA. 

În ceea ce privește actualele lucrări de reabilitare a bulevardului principal, Lucian Harșovschi a afirmat că nu este foarte mulțumit de ritm. „Constructorul s-a apucat de treabă cu o zi întârziere, au avut probleme cu transportul mașinii de decapat și au început sâmbătă, în loc de vineri. Nu pot să spun că sunt foarte mulțumit de ritm, s-au decapat 10.500 de metri pătrați, se lucrează doar noaptea la frezaj. Dacă mai sunt lucrări de pregătire, se lucrează și ziua, iar ieri montau capace și geigere, fără a afecta traficul rutier. Spun că lucrările nu merg foarte bine în sensul că trebuie să vină să asfalteze din spate, să ridice capacele de canal pentru că aici este testul, cu aceste guri de scurgere. În noul contract cadru sunt solicitate capace de canal autonivelante”, a declarat viceprimarul.

Acesta a arătat că poartă discuții cu reprezentanți ai celei de-a doua firme din asocierea care reabilitează acum axul principal al orașului, pentru a deschide un nou tronson de lucrări, de la intrarea dinspre Fălticeni.

După adjudecarea licitației, noul contract pentru întreținerea străzilor poate fi semnat în maximum 30 de zile, estimează Harșovschi, iar firma sau consorțiul de firme care va câștiga va ști că dacă nu respectă termenele de finalizare prevăzute în contract nu va putea participa la o altă licitație organizată de primărie.   

Zonele celor două sensuri giratorii noi, de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” și de la Sala Sporturilor, sunt excluse acum de la asfaltare. Valoarea lucrărilor scoase la licitație pentru construcția sensului giratoriu de la spital este de 4,86 de milioane de lei, iar a celor pentru sensul giratoriu de la intersecția străzilor Traian Vuia și Apeductului este de 4,23 de milioane de lei. Lucian Harșovschi a subliniat că prin construcția sensului giratoriu de la spital suprafața verde va crește cu 895 de metri pătrați. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele care asfaltează axa rutieră principală din municipiul Suceava trebuie să dea „testul capacelor de canal”.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele care asfaltează axa rutieră principală din municipiul Suceava trebuie să dea „testul capacelor de canal”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei