Colectarea selectivă a deșeurilor este un proiect care a prins ”viață” la Broșteni în urmă cu mai bine de doi ani. Pentru asta, conducerea Primăriei Broșteni a achiziționat pubele, dar a construit și platforme îngropate, iar acum colectarea deșeurilor se face exact ca în marile orașe europene.
În primă fază, au fost achiziționate din bugetul local 1.450 de pubele de 120 litri. Tomberoanele au fost distribuite fiecărei gospodării: câte un tomberon negru pentru fracția umedă și câte un tomberon galben pentru fracția uscată. Din satele care fac parte din componența orașului Broșteni operatorul economic care se ocupă ce serviciul de salubrizare ridică tomberoanele în baza unui program bine cunoscut, iar apoi sunt transportate către gropile de gunoi autorizate.
În ceea ce privește zona blocurilor din Broșteni, aici, în octombrie 2022, au fost construite platforme îngropate, colorate cu galben și negru, pentru ca oamenii să știe unde să arunce deșeurile reciclabile și pe cele menajere. În total, sunt 6 astfel de platforme ce conțin 30 tomberoane pentru cele două fracții: umedă și uscată.
”Fiecare platformă dispune de un sistem de supraveghere video, astfel încât să putem păstra curățenia. Achiziția a fost realizată integral cu bani de la bugetul local, iar obiectivul pe care ni l-am propus este acela de a avea un oraș cât mai curat. Mă bucur că oamenii au înțeles acest lucru și cred că doar împreună putem reuși în orice domeniu, fie că este vorba de curățenie sau de orice altceva”, a precizat Alexandru Hurjui, primarul din Broșteni.
Tot la capitolul curățenie, trebuie amintit că Primăria Broșteni a cumpărat un container metalic cu o capacitate de 39 mc care este destinat pentru colectarea deșeurilor voluminoase, respectiv a deșeurilor solide de dimensiuni mari.