Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 159 (8383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Mirela Adomnicăi consideră că statul trebuie să găsească soluții pentru ca tinerii cercetători să rămână în țară

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, a fost prezentă, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, la a treia ediții a Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică, la care au participat peste 200 de elevi și profesori din peste 20 de județe ale țării.
„Alături de inspectorul şcolar general adjunct prof. dr. Petru Crăciun, cel care coordonează echipa de organizare a olimpiadei, am vizitat Salonul de Inventică și Creație Științifică din incinta universității, unde au expus masteranzi și doctoranzi. Am putut să văd că există o legătură interesantă între generațiile de cercetători, de la elevii care au participat la olimpiadă, la cei care studiază și lucrează deja în cadrul universității sucevene”, a spus Mirela Adomnicăi. Ea a precizat ceea ce i-a atras atenția în mod special a fost o proteză pentru mână, care poate fi acționată printr-o simplă apăsare de buton și care se mișcă în oglindă cu cealaltă mână, cea sănătoasă. „Și eu, și domnul Crăciun am identificat imediat persoane cunoscute cărora le-ar fi fost viața mai ușoară cu un astfel de dispozitiv”, a arătat deputatul PSD de Suceava. Mirela Adomnicăi a adăugat că a avut discuții și cu prorectorul Universității Suceava, prof. univ. dr. Mihai Dimian, precizând că acesta este un om pe care îl admiră pentru tot ce a făcut, alături de colegii lui, pentru universitatea suceveană care a ajuns în topul celor mai performante universități din România. 
„Cercetarea românească are viitor. Însă, din păcate, este subfinanțată. Îmi povestea domnul inspector general adjunct Petru Crăciun că foarte puțini dintre elevii olimpici rămân în țară. Majoritatea pleacă să studieze în străinătate și nu se mai întorc. Cum facem să-i motivăm pe tinerii noștri cercetători să rămână în țară? Să se întoarcă acasă? Aici, dragi colegi din toate partidele, trebuie să venim cu răspunsuri și soluții! Începând de la a sprijini mai mult activitatea de cercetare din prezent și pe minunații oameni din spatele ei, cercetători pe care de cele mai multe ori nu îi vedem, nu îi cunoaștem. Doar citim prin ziare că au adus noi și noi premii la concursuri internaționale. Felicitări tuturor pentru tot ceea ce faceți!”, a transmis Mirela Adomnicăi după participarea la deschiderea Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi consideră că statul trebuie să găsească soluții pentru ca tinerii cercetători să rămână în țară.
 Vizualizări articol: 204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mirela Adomnicăi consideră că statul trebuie să găsească soluții pentru ca tinerii cercetători să rămână în țară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei