Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 159 (8383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

17 iulie - 6 august 2023

Aproximativ 100 de viitori „profesori Teach” se vor întâlni, la Udești, cu 530 de copii, în cadrul Academiei de Leadership și Formare în Educație

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 100 de viitori „profesori Teach” se vor întâlni, în perioada 17 iulie - 6 august 2023,la Școala Gimnazială din Udești, cu 530 de copii, în cadrul Academiei de Leadership și Formare în Educație.

Programul complet (3 iulie – 6 august 2023) cuprinde cinci săptămâni, repartizate astfel: două săptămâni online și trei săptămâni fizic, în județul Suceava, la Udești, în comuna cu șapte sate și peste 500 de elevi.

Am aflat de la Giorgiana Aștefanei(Comunicare Teach for Romania) că anul acesta este a X-a ediție în care se formează a X-a generație de „profesori Teach”. „Experiența în Academia de Leadership și Formare în Educație este una transformatoare pentru toată lumea, și aici mă refer la faptul că oameni de vârste și experiențe profesionale diferite lucrează împreună, ghidați de aceeași misiune de a se implica în educație”, a spus Giorgiana Aștefanei. 

De zece ani, Teach for Romania pregătește profesorii care aleg să predea în comunități vulnerabile în cadrul Academiei de Leadership și Formare în Educație.

De 10 ani, Teach for Romania derulează, în parteneriat cu Ministerul Educației, un program de intervenție în școlile din medii vulnerabile, care se concentrează pe formarea aplicată și susținerea cadrelor didactice pentru a avea impact în sălile lor de clasă și în cancelarie, pornind de la cele mai vulnerabile școli din România.

În plus, Teach for Romania este singura organizație care pregătește timp de doi ani profesori debutanți pentru predarea în medii vulnerabile și care susține oameni valoroși să treacă prin reconversii profesionale către învățământ.

„Datele noastre de impact ne-au arătat că, mai ales atunci când este sprijinit și de resursele care asigură accesul, profesorul dedicat, bine antrenat, poate schimba traiectoria de viață a copiilor și poate decupla progresul academic și competențele dobândite în școală de către un copil de venitul familiei sale”, a explicat Giorgiana Aștefanei.

Academia de Leadership și Formare în Educație este posibilă mulțumită partenerilor UiPath Foundation, UniCredit Bank, PEPCO România, LIDL România, Rețeaua privată de sănătate - Regina Maria, Fundația Orange, Teach for All, Facultatea de Psihologie și Științele Educației - Universitatea din București și Universitatea „Ștefan cel Mare” din municipiul Suceava.

„Formarea pe care o propunem nu este atât despre cunoștințele și abilitățile necesare unui profesor bun, cât despre a înțelege profund și despre a practica într-un mediu sigur, cu sprijinul potrivit, învățarea de tip transformațional, care nu poate fi decât un produs colectiv, ce antrenează copiii, părinții, colegii de cancelarie, comunitatea extinsă. Tot în Academie ne dăm voie să greșim și să învățăm din asta, nu lăsăm pe nimeni în urmă și ducem învățarea și dincolo de zidurile școlii”,este declarația Mirelei Ștețco, director advocacy, Teach for Romania. Mai multe detalii despre Academie se regăsesc pe www.teachforromania.org.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 100 de viitori „profesori Teach” se vor întâlni, la Udești, cu 530 de copii, în cadrul Academiei de Leadership și Formare în Educație.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 100 de viitori „profesori Teach” se vor întâlni, la Udești, cu 530 de copii, în cadrul Academiei de Leadership și Formare în Educație0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei